Китай отбелязва ускоряване на инвестициите в чужбина през първите четири

...
Китай отбелязва ускоряване на инвестициите в чужбина през първите четири
Коментари Харесай

Китай отчете ускоряване на инвестициите си в чужбина за периода януари-април

Китай отбелязва ускорение на вложенията в чужбина през първите четири месеца на 2024 година, демонстрират данни на Министерството на търговията от този четвъртък.

Нефинансовите изходящи директни вложения (ODI) възлизат на 343,47 милиарда юана (48,3 милиарда щатски долара) от януари до април, което е с 18,7% повече на годишна база. Този ритъм на напредък е по-висок от нарастването от 12,5%, записано през първото тримесечие на годината.

Сътрудничеството в границите на „ Един пояс, веднъж “ набра скорост, защото нефинансовите изходящи директни вложения в страни, участващи в самодейността, са нарастнали с 20,4% през интервала януари-април до общо 77,77 милиарда юана.

Доходите от контрактуваните задгранични планове възлиза на 313,42 милиарда юана, което е нарастване от 8,8%, а цената на новите контракти се покачва с 9,3% до общо 444,39 милиарда юана.

За да се улесни китайските вложения в непознати страни, Mинистерството на търговията издаде правилник за договаряне на задгранични планове, който ще влезе в действие на 1 юли тази година. Той ще рационализира процедурите и ще обезпечи държавна поддръжка за участващите предприятия.

Източник: Bulgarian.cri.cn

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед12627Проф. Дарина Григорова: Съюзът Русия-Китай е рационалният вектор в актуалните интернационалните отношенияАлтернативен Поглед21259Проф. Дарина Григорова за книгата на ген. Стоименов " Ескалация на войната в Украйна: България на кръстопът " Коментарен Поглед15229Зорница Илиева за заплахата да се допусне нов ерес в Българската православна църкваАлтернативен Поглед10593Д-р Илия Илиев: Китай и Русия - една взаимна политика по цялото пространство на светаАлтернативен Поглед13570Д-р Илия Илиев: Катастрофа или атентат е причина за гибелта на иранския президент!?Алтернативен Поглед118250Горещ коментар на Саймън Ципис/Израел/ за атентата против Роберт Фицо /Специално за /Алтернативен Поглед79488„ ЛЕВИЦАТА! “ показа водачите си на листи за двата типа избори на 9 юни pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР