Йордан Цонев пламенно защити кандидатурата на Иван Гешев за главен

...
Йордан Цонев пламенно защити кандидатурата на Иван Гешев за главен
Коментари Харесай

Йордан Цонев брани Гешев: И Кьовеши е една, но никой не възразява

Йордан Цонев енергично отбрани кандидатурата на Иван Гешев за основен прокурор и разгласи критиците му за " разградското дясно ". Депутатът от Движение за права и свободи приказва тази заран пред Нова тв и направи паралел сред избора за основен прокурор у нас и процедурата за европейски основен прокурор.
„ Един образец ще ви дам – бил единствен претендент, по какъв начин щяло да има надпреварване с един кон. Ами Кьовеши да не би да е тройна? Там за какво утвърждават? Т.е. двойни стандарти и присвоена роля ", бе тезата на Цонев. Той даде да се разбере, че Движение за права и свободи поддържа Гешев, макар че партиите не можело да се месят в тази процедура. Вчера в поддръжка на кандидатурата на Гешев се изрече и правосъдният министър Данаил Кирилов, който съобщи, че няма да се възползва от правото си да издигне своя номинация. Цялата прокурорска гилдия застана зад кандидатурата на Иван Гешев, в това число и сегашният основен прокурор Сотир Цацаров.
Според Йорден Цонев имало гневна офанзива против номинацията от хора, чийто водачи са подсъдими. Припомняме, че тази теза разви и самият Иван Гешев в интюрво за Българска национална телевизия през вчерашния ден. Той също разяснява, че Лаура Кьовеши също е единствен претендент.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР