В писмото се казва, че срещу адвокати, лекари и журналисти

...
В писмото се казва, че срещу адвокати, лекари и журналисти
Коментари Харесай

Инициативата за истинска детска болница сигнализира: Води се оче...

В писмото се споделя, че против юристи, лекари и публицисти е „ подета открита очерняща акция “.

„ Общественият съвет и неговите членове са изразявали терзания по отношение на политиката на страната във връзка с детското опазване на здравето, а не терзания от един или различен частен индивид и неговите вложения. Бихме се радвали фактически да имаме това въздействие върху публичното мнение, за което настояват  от „ Търговска лига “, само че в действителност обстоятелствата демонстрират напълно друго “, написа в отвореното писмо. 

 

„ Възражения против решението на Министерски съвет за одобрение на капиталовия план по реда на член 37а от ЗЛЗ са отправили редица организации от неправителствения бранш, президентът Румен Радев, редица политици, включително ръководители на политически партии. В този смисъл въпросът, с какви претекстове и по какви аргументи Министерският съвет е взел решение за анулация на първичния си акт, не следва да се насочва към нас “, написа още в писмото.

 

„ Въпреки нашето терзание от употребяваната лексика по отношение на нас и методите, посредством които се прави опит да се заглуши активността на Обществения съвет, ние заявяваме, че ще продължим активността си съгласно откритите правила и в интерес на публичния интерес “, се споделя в умозаключение. 

 
Припомняме, че ден по-рано в ефира на bTV юрист Мария Шаркова описа, че е привикана, дружно с други членове на Обществения съвет, на разпит в ДАНС по сигнали, изпратени от „ Търговска лига “.

По-късно от вложителят, който искаше да построи в столицата частно лечебно заведение с детско поделение, желаеха от здравният министър за разпусне съвета, тъй като хората в него са „ арогантни и въздействат на държавното управление във взиманите от него решения “.

 

Скандалът сред двете страни се разгоря откакто в намалото на май тази година служебното държавно управление първо позволи, а по-късно анулира плана за създаване на частна болница с вложител „ Търговска лига “.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР