Над 90 % от покривите на къщите във великотърновските села

...
Над 90 % от покривите на къщите във великотърновските села
Коментари Харесай

Над 90 % от покривите на къщите във великотърновските села са поразени от градушката

Над 90 % от покривите на къщите във великотърновските села са изумени от снощната градушка.

Това съобщиха кметове на обитаемоте места. " В село Шереметя, където комисията стартира огледа на вредите от мощната стихия с градушка, досега е открито , че покривите на домовете на хората са изумени в най-висока степен ", сподели Георги Горчев, кмет на селото.

" В селото е обиден и поминъкът на огромна част от хората - притежатели на автокъщи. Комисиите, които би трябвало да дефинират размера на вредите, са открили, че едно от най-засегнатите села е Капиново, където минимум 300 къщи, покривни структури и коли са потърпевши ", сподели Добрин Георгиев, кмет на селото.

Той уточни, че и през идващите дни ще продължи обходът по изумените места и описването на вредите. " Комисиите разказват провалите и сформират констативни протоколи , с цел да могат хората да разполагат с цялата нужна документи и да аплайват за еднократна държавна помощ " , съобщи кметът на Велико Търново Даниел Панов.

" Призивът ми към всички български жители е, в случай че имат непотребни остарели и здрави цигли и керемиди, дано ги дарят в поддръжка на най-нуждаещите се хора - самотно живеещите и без наследници ", прикани Панов.

От Държавен фонд „ Земеделие “ са образували комисии, които откриват вредите по земеделската продукция, с цел да може да се подаде документи към Министерството на земеделието за установяване на компенсации на декар повърхност. 

Със профилирана техника се демонтират старите железни обкови и се извършва обезопасяване на покрива на СУ “ Вела Благоева “. Днешният ден беше неучебен за учебното заведение поради продължаващите действия по обезопасяването на покрива, развален от вчерашната стихия.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в и, с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР