Да започнеш ремонт на натоварен участък, свързващ Северното и Южното

...
Да започнеш ремонт на натоварен участък, свързващ Северното и Южното
Коментари Харесай

Въпрос към Димитър Николов: Не може ли ремонтът на пътя за „Сарафово“ да изчака до есента?

„ Да започнеш ремонт на претрупан сектор, свързващ Северното и Южното Черноморие, при започване на летния сезон е (меко казано) нелогично. Това е удар и против туристическия отрасъл и хората, които се хранят от него “.

Това написа във Фейсбук бургаският общински консултант Мариян Иванов във връзка, в сектора сред Гробищния парк до Северния обход на града към квартал „ Сарафово “ . Това ще наложи промени в организацията на придвижването и надлежно ще аргументи тапи в разгара на летния сезон. 

Във вторник от пресцентъра на Община Бургас подчертаха, че ремонтът стартира по това време на годината, защото едвам в този момент е било обезпечено нужното финансиране от страна на страната. От тогава насам бургазлии всеобщо показват своето неразбиране за какво той не е бил отсрочен най-малко до месец септември

Отсечката, която ще се ремонтира

Иванов е входирал и писмо до кмета Димитър Николов и Общински съвет-Бургас, в което пита дали има опция краткотрайно да се преустановят ремонтните действия , с цел да не попречва придвижването в натоварените летни месеци и те да продължат през есента. Според него ремонтът ще окаже отрицателно въздействие на летния сезон по цялото Южно Черноморие. 

„ Само една злополука на 13 юни, докара до километрична запушалка, което още повече усилва предпоставките за ПТП “.

По-рано през днешния ден от ОДМВР-Бургас оповестиха, че за обезпечаване на естествен трафик правата ще се обезпечава от чиновници на бранш “Пътна полиция ”. Оттам подсетиха, че съществува и различен маршрут който макар противоречивото си положение, е допустимо решение за водачите, преминаващи през ремонтиращата се права. Касае се за път, минаващ през отбивка от Северен обход за 5-ти км . с изход на ул. “Транспортна ”.

Трафик. Снимка: Искра.бг

Днес водачи сигнализираха Искра.бг , че кръговото кръстовище на входа на Бургас откъм София се ръководи от регулировчици, защото трафикът там е прекомерно претрупан поради ремонтите. Всичко това въздейства и на придвижването на колите в града , което става още по-затруднено в пиковите часове на деня. 

Ремонтират пътя сред Бургас и квартал „ Сарафово “ до края на месец юли

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР