С покачването на температурите е все по-трудно да откажем на

...
С покачването на температурите е все по-трудно да откажем на
Коментари Харесай

Защо цветът на детските бански е важен

С покачването на температурите е все по-трудно да откажем на децата това, което желаят най-вече през лятото (освен сладолед, схваща се) - да плуват или като цяло да са към вода.

Но без значение дали сме на море, на басейн, или към някой язовир, би трябвало да бъдем извънредно деликатни, когато разрешаваме на децата да влизат във водата. Разбира се, едно от главните правила е да не ги изпускаме от взор.

Според, които са част от USA TODAY, една от водещите аргументи за гибел при деца сред една и четири години е удавяне. Оказва се, че с изключение на зоркия взор, с който би трябвало да ги следим, до момента в който плуват или са във водата, има още един малък, само че значим подробност, с който можем да създадем тази задача по-лесна. И даже да им избави живота. Става дума за цвета на банските.
 Снимка 669379

От Alive Solutions са създали тест за видимостта на банските, до момента в който са потопени към 40 сантиметра под водата. Те са изпробвали 14 бански с различни цветове, първо в басейн, а по-късно и в езеро.

Оказва се, че плътните ярки цветове като неоново жълтото, оранжевото и лимонено зеленото са имали по-добра видимост, когато са потопени.
 Снимка 669376

Докато цветове като синьо, зелено и бяло на процедура са изчезвали от полезрението, до момента в който са били потопени във водата. Разбира се, всевъзможен тип придвижвания във водата и самата светлина вършат видимостта на банските още по-трудна, само че светлите цветове са тези, с които има по-голям късмет детето да бъде видяно, в случай че се окаже под повърхността на водата.

" Запомнете, ярките и контрастни цветове оказват помощ за видимостта, само че няма значение какъв цвят бански носят децата ви, в случай че не ги наблюдавате непрекъснато ", споделят още от Alive Solutions. Сред препоръките по какъв начин да избегнем акцидент или още по-лош сюжет е децата постоянно да са под наблюдението на възрастен, който да е покрай тях и да не бъде разсейван от мобилни устройства и други странични действия.
 5 трендове в банските костюми за лято 2024
5 трендове в банските костюми за лято 2024

Стилни и закачливи на плажа

За по-малки деца се поучава те да бъдат на не повече от една ръка разстояние от възрастния, когато са във водата. Защото на тази отдалеченост може бързо да се реагира, в случай че главата на детето попадне под водата.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР