Японското министерство на здравеопазването защити предпазливия си подход към тестовете

...
Японското министерство на здравеопазването защити предпазливия си подход към тестовете
Коментари Харесай

Япония защити предпазливия си подход към тестовете за коронавируса

Японското министерство на опазването на здравето отбрани внимателния си метод към тестванията за ковид на фона на увеличаващия се брой случаи в страната и подготвяно в Южна Корея тестване на над 200 000 членове на черква, станала източник на гърмеж на болестта там, съобщи Ройтерс.

По данни от през днешния ден по обяд инфектираните в Япония са близо 170, като не се броят 691 души от круизния транспортен съд, подложен по-рано този месец под карантина в пристанището на Йокохама, покрай Токио.

Северният остров Хокайдо, най-засегнатият регион в Япония с 38 регистрирани инфектирани, заяви за нов смъртен случай. С него умрелите в страната в резултат на ковид стават шестима, включително четирима от круизния транспортен съд.

" Знаем, че този вирус единствено ще продължава да се популяризира, а даже не можем да се подложим на тест ", сподели пред Ройтерс разтревожена майка от град Сапоро на о-в Хокайдо и изрази вяра, че повече хора ще могат да си създадат теста.

В напътствията си държавното управление показва, че тест се прави при съществуване на признаци на простуда, температура 37,5 по Целзий, мощна изнемощялост или дихателни проблеми в продължение на четири и повече дни. През това време хората с такива признаци би трябвало да си стоят вкъщи.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР