Всички знаем какво води до напълняване: поглъщаме много калории. Но

...
Всички знаем какво води до напълняване: поглъщаме много калории. Но
Коментари Харесай

Разкриха защо надебеляваме, когато сме под стрес

Всички знаем какво води до напълняване: гълтаме доста калории. Но това не дава отговор на по-интересен въпрос - за какво тъкмо преяждаме?
Защо от време на време изпитвам предпочитание да хапвам парче торта или шоколад, когато знам, че ще скърбя след няколко минути?
Въпреки значимостта на самоконтрола, има от ден на ден доказателства, че стресът играе основна роля в наддаването на тегло.
Хроничният стрес нарушава нашия сън и равнищата на кръвна захар, което води до нараснал апетит и „ изземване на проблеми “.
Това от своя страна води до нарушен сън, висок стрес и промени в равнищата на кръвната захар. С течение на времето това може да способства освен за отлагането на мазнини в организма, само че и за развиването на диабет вид 2.
Екип от учени от Университета в Лийдс открива, че когато човек е под стрес, равнищата на кръвната му захар се възстановяват след 3 часа - към шест пъти по-дълго, в сравнение с в дните, когато няма стрес.
Това е по този начин, тъй като когато сте под стрес, тялото ви минава в режим „ битка или полет “.
Вашето тяло счита, че е нападнато и освобождава глюкоза в кръвта, с цел да обезпечи на мускулите ви източник на сила.
Но в случай че не се нуждаете от тази сила, с цел да избягате от заплаха, тогава вашият панкреас ще създава инсулин за нормализиране на равнищата на кръвната захар.
Повишаването на инсулина и спада на кръвната захар ви прави гладни - ето за какво по време на стрес жадувате за захарни въглехидрати.
Същото се случва, когато ви липсва съня
Децата, които не спят добре, също постоянно имат предпочитание да ядат.
И по този начин, по какъв начин можете да минимизирате ежедневните си равнища на стрес?
Дишане против стрес
 10 неща, които да вършиме, с цел да намалите равнището си на стрес 10 неща, които да вършиме, с цел да намалите равнището си на стрес
Всички живеем в стресово всекидневие и е време да си зададем въпроса какво можем да създадем, с цел да понижим равнището си на стрес и притесне...
Ето една дихателна техника, предложена от NHS Choices, която е много ефикасна. Ще получите най-голяма изгода от нея, в случай че я употребявате постоянно.
Упражненията могат да се вършат, до момента в който седите или лежите, както ви е по-удобно.
• Вдишайте допустимо най-дълбоко през носа, без изпитание и бройте до пет
• След това изкарайте въздуха постепенно през устата си, също броейки до пет.
• Продължавайте да поемайте въздух през носа и изкарайте през устата.
 Как се справяш със напрежението съгласно зодията? Как се справяш със напрежението съгласно зодията?
Когато стресът ни пристигна в малко повече, значи е време да разпуснем. Според своята зодия, всеки го прави по друг метод. Ето по какъв начин " прочие..
• Правете това упражнение в продължение на три до пет минути.
Първото нещо, което горещо предлагаме да извършите, е да се опитате да се наспите добре. NHS Choices дава потребни препоръки, като да вземем за пример лягане едновременно, разпределяне преди лягане и водене на дневник на съня.
Можете също по този начин да опитате някои добре познати техники за облекчение на напрежението. Например спорт, градинарство или йога.
Не забравяйте, че можете да получите действителна изгода единствено от това, което ви харесва да вършиме.
Затова пробвайте разнообразни способи и вижте и разберете кой е най-подходящият за вас.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР