Всички ние прекрасно знаем как се отразяват излишните килограми на

...
Всички ние прекрасно знаем как се отразяват излишните килограми на
Коментари Харесай

Да отслабнем или да не отслабнем?

Всички ние прелестно знаем по какъв начин се отразяват непотребните килограми на здравето ни, външния тип, самочувствието ни и метода, по които ни възприемат близките. И все пак си намираме цялостен куп благовидни оправдания, с цел да не променим питателните и двигателните си привички - просто тъй като не желаеме да поставим старания или волята ни се оказва прекомерно слаба (за разлика от телосложението) и ни напуща още при първия мощен припадък на апетит.

Външният тип не е най-важното
Разбира се, че не желаеме нашият фаворит, да ни обича поради сексапилното дупе, а на първо място, тъй като сме умни, одухотворени, занимателни и грижовни. Мъжете, с които се разминаваме на улицата или на някое празненство обаче няма по какъв начин да заподозрат за тези ни качества. Те не са изписани на челото ни, а в случай че някой от двата пола има способността да чете мисли, то сигурно това не е мощния. За да изиска да ни опознае, един мъж на първо място би трябвало да ни забележи. И няма нищо обидно в това, в случай че мотивът е тънката ни талия, стройните крайници или изящната ни походка – стига, несъмнено, с това забележителното в нашата персона, да не се изчерпва.

„ Любовта към себе си ”
В този аргумент има прикрито несъгласие, по тази причина неслучайно е комплициран в кавички. Не малко дами считат, че да се обичат, такива каквито са, значи да не поставят никакви старания за позитивна смяна. А който не ги харесва, може „ да си гледа работата ”. Но любовта и устрема за рационализиране не се самоизключват, даже тъкмо противоположното. Ако бъдем почтени пред себе си, ще осъзнаем, че се опитваме да променим единствено най-близките си хора – половинката, децата, роднините и то тъкмо тъй като ги обичаме. Това е изцяло естествена женска линия. Така, че за какво да не я използван и за самите себе си. Това не значи да се самообиждаме пред огледалото – от това по-хубави няма да станем. По-скоро да си кажем: „ Красива съм, само че в случай че отслабна, мога да бъда още по-красива ”.

Страхът да не си навредим
Много дами, които желаят да забременеят, се притесняват, че отслабването ще се отрази на репродуктивните им качества. Действително огромна част от нужните за женския организъм естрогени се създават в мастната тъкан и в случай че тя е прекомерно малко, може да се появи проблем със забременяването. Това обаче може да се случи единствено, в случай че се доближи тегло от 35-40 кг. или при неправилна диета, която изключва значими субстанции от менюто ви. Не забравяйте и за противоположната заплаха – непотребното количество естрогени, в резултат на наднормено тегло също блокира репродуктивната функционалност. Затова е значимо да поддържаме здравословно тегло.

И по този начин, всеки би трябвало да реши за себе си: да отслабва или да не отслабва. Ако ви се постанова да си купувате облекла, не тъй като ви харесват, а тъй като скриват пълнотата ви или са единствените, които ви стават, то тогава сигурно килограмите не носят наслада в живота ви. В този случай отговорът е еднопосочен.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР