Екипажът на , е евакуиран и изоставеният кораб се носи

...
Екипажът на , е евакуиран и изоставеният кораб се носи
Коментари Харесай

Евакураха ударения от хусите гръцки кораб край Йемен

Екипажът на , е евакуиран и изоставеният транспортен съд се носи в Червено море. Това са   съобщили в петък от морските търговски интервенции на Обединеното кралство, представени от " Ройтерс ".

Един моряк от Tutor, транспортен съд под либерийски байрак, остава в неопределеност, оповестиха публични лица във Филипините.

Атаката покрай йеменското пристанище Ходейдаи Tutor не може да маневрира.

Подкрепяните от Иран хуси поеха отговорност за ракетната офанзива против Tutor и различен транспортен съд, Verbena, в Аденския залив през последните дни.
 Хусите се оказаха най-голямото морско предизвикателство за Съединени американски щати от 80 години
Хусите се оказаха най-голямото морско предизвикателство за Съединени американски щати от 80 години

Всички признаци сочат, че войната ще се ускори, излагайки американските моряци, техните съдружници и търговски кораби на по-голям риск.

Хусите са нанесли десетки удари с дронове и ракети по кораби в Червено море, протока Баб ал-Мандаб и Аденския залив от ноември, заявявайки, че работят в символ на взаимност с палестинците във войната в Газа. Те са потопили един транспортен съд, заловили са различен транспортен съд и са умъртвили трима моряци в обособени офанзиви.

" Тази обстановка не може да продължава ", сподели генералният секретар на Международната морска организация Арсенио Домингес в изказване, осъждащо офанзивите.

22-мата членове на екипажа на Tutor са най-вече филипински, сподели на конференция в Манила Ханс Какдак, секретар на Департамента на служащите мигранти на Филипините.

Президентът на Филипините Фердинанд Р. Маркос младши сподели, че управляващите на страната се координират с UKMTO, с цел да откарат членовете на екипажа в Джибути и да ги върнат вкъщи.

Смята се, че изчезналият член на екипажа е заловен в машинното поделение , споделиха морски източници.

" Ние към момента се опитваме да разбираем съответния моряк в този транспортен съд. Молим се да успеем да го намерим ", сподели Какдак.

Базираният в Атина управител на кораба Evalend Shipping не е дал отговор на настояванията на " Ройтерс " за коментар.

На Tsavliris Salvage Group е предоставено да изтегли кораба, който транспортира 80 000 тона въглища, сподели пред " Ройтерс " източник. Ще вземат участие два кораба. Първият се чака да стигне до Tutor в понеделник сутринта, а вторият във вторник вечерта.
 Започна избавителна интервенция за интонации от хусите гръцки транспортен съд край Йемен
Започна избавителна интервенция за интонации от хусите гръцки транспортен съд край Йемен

Един моряк е в неопределеност

Въздушните и морските набези на хусите се отразиха тежко на международното мореплаване.

Водената от Съединени американски щати акция против бунтовниците хуси , засенчена от войната Израел-Хамас в Ивицата Газа, се трансформира в най-интензивната морска борба, с която флотът се е сблъсквал след Втората международна война, споделиха американски водачи и специалисти пред Асошиейтед прес.

Битката изправя задачата на Военноморски сили на Съединени американски щати да поддържа интернационалните водни пътища отворени против група, чийто някогашен боеприпас от автомати и пикапи се трансформира в видимо изобилен ресурс от дронове, ракети и други оръжия.

Хусите настояват, че офанзивите целят да спрат войната в Газа, макар че това се случва, до момента в който се пробват да укрепят позициите си в Йемен.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР