Почти всеки се е сблъсквал със състоянието подпухнали очи. Обикновено

...
Почти всеки се е сблъсквал със състоянието подпухнали очи. Обикновено
Коментари Харесай

Подпухнали очи- как да се справим с тях

Почти всеки се е сблъсквал със положението подпухнали очи. Обикновено торбичките под очите не са причина за безпокойствие, само че могат да ви накарат да се чувствате неуверени по отношение на вашата визия.

Те също могат да бъдат и признаци на заболяване или някои нездравословни привички, които би трябвало да обмислите да измененията. В множеството случай повода за подпухнали очи не е сериозна. Това може да се дължи на неналичието от задоволително сън, рев, алергии, несъразмерен банкет на сол и други

Появява се вследствие на струпване на течност и инфектиране в тъканите към очите, което се назовава периорбитален оток.

Има доста способи да намалите подпухналостта към очите си. Някои медикаменти са елементарни, като пиенето на повече вода. Други са по-ангажирани, като приемане на козметична хирургия.

Какво предизвиква подпухнали очи?

 подпухнали очи Подпухнали очи- по какъв начин да се оправим с тях фотография: pinterest

Една от главните аргументи за подпухнали очи е стареенето. Кожата под очите ви е доста тънка, което ускорява всички промени, които могат да настъпят в тялото ви с възрастта.

С течение на времето тъканта на клепачите може да отслабне. Това може да докара до рухване на мазнината в горния ви клепач, която да остане в долния клепач.

Освен това е по-вероятно течността да се задържи в долния клепач с възрастта. Задържането на течности е известно като оток. Тънката кожа към клепачите ви може да докара до доста изпъкнало задържане на течности, което води до подпухнали очи.

Може да забележите, че очите ви наподобяват по-подпухнали, когато станете заран. Това може да е резултат от оток. След като се разсъните и започнете да мигате, може да забележите, че очите ви стартират да наподобяват по-малко подпухнали.

В допълнение към стареенето има и други аргументи, заради които може да имате подпухнали очи, като да вземем за пример:

-генетика
-задържане на течности
-алергии
-твърде доста слънце
-не задоволително сън
-нездравословна диета
-плач
-други здравословни положения

Ето няколко съвета и трикове, с цел да се опитате да се отървете от подпухнали очи:

1. Спете задоволително

 подпухнали очи Подпухнали очи- по какъв начин да се оправим с тях фотография: pinterest

Редовното записване на ще ви помогне да намалите вашите подпухнали очи. Възрастните се нуждаят от към 7 до 9 часа сън на нощ. За да сте сигурни, че спите задоволително, създайте рутина за лягане и се придържайте към нея.

Важно е да запомните, че вашата рутина преди лягане стартира доста преди да легнете да спите. За да си починете добре през нощта, предлагаме:

Придържайте се към график за сън.

Спрете да пиете кофеин най-малко 6 часа преди лягане.

Спрете да пиете алкохол преди лягане.

Приключете с вечерята към 3 часа преди лягане.

Завършете упражненията няколко часа преди лягане.

Изключете електрониката 1 до 2 часа преди лягане.

2. Подпрете се

 подпухнали очи Подпухнали очи- по какъв начин да се оправим с тях фотография: pinterest

Спете с няколко възглавници под главата си, с цел да избегнете утаяване на течност към очите. Ако не можете да спите под ъгъл върху клиновидна възглавница или купчина възглавници, пробвайте да повдигнете малко главата на леглото си за същия резултат.

За да извършите това, поставете купчина книги или различен чеп под краката на леглото си от страната, където подпирате главата си. Ако забележите разлика в това какъв брой постоянно или мощно очите ви се подуват, помислете за по-стабилно решение, като щрангове за легло. Този метод ще ви помогне да се справите с вашите подпухнали очи.

3. Обърнете внимание на алергиите си

Говорете с Вашия доктор, в случай че имате целогодишни или. Алергиите могат да причинят зачервяване, и отичане на очите ви. Това може да ви накара да търкате повече очите си, което води до в допълнение отичане.

Вашият доктор може да ви помогне да създадете проект за лекуване за облекчение на признаците с подпухнали очи. Това може да включва капки за очи и медикаменти без рецепта или медикаменти с рецепта.

4. Пийте задоволително вода

 подпухнали очи Подпухнали очи- по какъв начин да се оправим с тях фотография: pinterest

Подпухналостта на очите може да е резултат от дехидратация. Уверете се, че пиете доста вода всеки ден, с цел да поддържате. Общото предписание е да пиете осем чаши вода на ден.

За да останете на път, помислете за конфигурация на почасово увещание на телефона си. Можете също по този начин да употребявате бутилка за вода за неведнъж пълнене, обозначена с съответни часове, с цел да ви помогне да пиете задоволително вода през целия ден. Това ще ви помогне да се справите с вашите подпухнали очи.

5. Избягвайте алкохола

 подпухнали очи Подпухнали очи- по какъв начин да се оправим с тях фотография: pinterest

Опитайте се да ограничите или избягвате алкохола и други питиета, които могат да ви дехидратират. Дехидратацията може да докара до подпухнали очи, тъй че може би е най-добре вместо това да изпиете чаша вода.

Ако сте изтощени от елементарна вода, вливането й с пресни плодове е превъзходен метод да останете хидратирани и освежени. Опитайте да добавите определения от вас плод към бутилка с вода за влива вода, която устоя през целия ден.

6.Яжте повече калий

Калият може да помогне за понижаване на непотребните течности в тялото ви, тъй че може да желаете да увеличите приема на калий. Можете да извършите това, като добавите към диетата си банани, фасул, кисело мляко и листни зеленчуци.

Ако към този момент ядете диета, богата на калий, говорете с Вашия доктор дали равнището на калий е наред, както е, или можете безвредно да добавите калиева добавка към всекидневието си. Калият е извънредно потребен и може да ви помогне да се отървете от подпухнали очи.

7.Използвайте студен компрес

 подпухнали очи Подпухнали очи- по какъв начин да се оправим с тях фотография: pinterest

Можете да намалите вашите подпухнали очи, като поставите хладна забрадка върху клепачите си за към 10 минути. Това може да помогне за приключване на непотребната течност под очите ви.

Компрес от пакетчета зелен или черен чай също може да свърши работа. Чаят съдържа антиоксиданти и кофеин, които могат да понижат възпалението и да свият кръвоносните съдове.

8.Опитайте околоочен крем

 подпухнали очи Подпухнали очи- по какъв начин да се оправим с тях фотография: pinterest

 

На пазара има доста кремове за очи, които могат да облекчат вашите подпухнали очи. Някои съставки, които би трябвало да търсите в околоочния крем, включват лайка, краставица и арника. Всички те съдържат свойства, които могат да понижат възпалението и да стегнат кожата.

Кремовете за очи и гримът с кофеин също могат да оказват помощ за понижаване на подпухналите очи.

9.Торбички чай.

 подпухнали очи Подпухнали очи- по какъв начин да се оправим с тях фотография: pinterest

Стар изпитан способ. Дали чаят е зелен или черен няма огромно значение, и двата типа съдържат кофеин, който свива кръвоносните съдове и понижава подпухнали очи. Накиснете две торбички чай в гореща вода за 3-5 минути, охладете ги в хладилника и си направете компрес на очите с тях. Можете да си ги подготвите от предходната вечер.

10.Ледени кубчета.

 подпухнали очи Подпухнали очи- по какъв начин да се оправим с тях фотография: pinterest

И най-обикновените ще ви свършат работа, само че в случай че методите стратегически, можете да си приготвите ледени кубчета със зелен чай за още по-добър резултат. Дръжте ги във фризера, с цел да са ви постоянно на разположение при положение на потребност.

Упражнения за лице и – ролерите за лице са метод да използван масаж, който може да помогне за подобряването на лимфния дренаж. Също по този начин може да опитате техники като гуа ша, с цел да помогнете за детоксикацията на лимфните пътища. Това ще ви помогне да се справите с подпухнали очи.

11.Алое вера

 подпухнали очи Подпухнали очи- по какъв начин да се оправим с тях фотография: pinterest

Екстракт от Алое Вера участва в обичаните ни кремове, шампоани и балсами, само че той е и отлично средство за понижаване на подпухнали очи. Просто разделете на две едно листенце от растението и намажете с тях околоочния силует. Престойте по този начин най-малко половин час. Дори няма нужда и от изплакване, стига да не прилагате някакъв по-специален грим.

12.Прясно мляко

Неслучайно Клеопатра се е къпела в прясно мляко. Надали можете да си позволите сходен разкош, само че умерено можете да напоите две кръгли тампончета с прясно мляко и да постите с тях 10 мин. Важно е млякото да е студено и откакто усетите, че се затопля от допира с кожата ви, да го подновите. То ще ви помогне да се справите с вашите подпухнали очи.

13.Краставица

 подпухнали очи Подпухнали очи- по какъв начин да се оправим с тях фотография: pinterest

Краставицата също оказва помощ при подпухнали очи. Тя постоянно се употребява и в разнообразни разкрасителни процедури. Резенът краставица върху очите дава охлаждащ резултат, в това време стяга кожата и оказва помощ за свиването на кръвоносните съдове в региона под очите. Кръгчета краставица следва да се слагат върху всяко око за към 5 – 10 минути.

Недостигът на вода в организма е измежду аргументите за подпухнали очи, тъй че приемайте задоволително денем. Ако държите лицето Ви да не е подпухнало заран, организирайте си оскъдно на сол меню вечер – избягвайте и саламите и пушените деликатеси. Възможно е подобен резултат да се получи и от консумация на тестени произведения, включително самун, спагети и други Наблюдавайте се и в случай че установите сходна взаимозависимост се насочете към консумация на здравословни зърнени култури. Не прекалявайте и с алокохола.

Този проблем визира всяка възрастова група, само че се ускорява с остаряването, тъй като кожата ни губи еластичността си и по този начин се отпуска.

Ако имате торбички под очите си, това е знак да обърнете внимание на вътрешното си здраве, както и на външното. Погрижете се за себе си и външния си тип!

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР