Японски изследователи от университета в Токио, включително консултант на Toyota,

...
Японски изследователи от университета в Токио, включително консултант на Toyota,
Коментари Харесай

В Япония показаха как хуманоиден робот кара кола ВИДЕО

Японски откриватели от университета в Токио, в това число съветник на Toyota, са създали хуманоиден робот на име Мусаши и са го научили да ръководи дребна електрическа кола. За това пише порталът TechCrunch.

Съобщава се, че с помощта на двете камери, които му служат като очи Мусаши може да " вижда " пътя пред себе си, както и пейзажа, отразен в страничните огледала на автомобила. Роботът е теоретичен да завърта ключа на колата, да натиска ръчната спирачка и да включва мигача с механични „ ръце “, както и да натиска педалите с неплъзгащи се „ крайници “.

Мусаши сполучливо е овладял кормилото на колата, той съумял да завие на кръстовище, като спазвал светофара, получавайки необработени данни от датчиците, твърдят изследователите.

Our paper presented at Robotics and Automation Magazine is now on arXiv and YouTube!

Toward Autonomous Driving by Musculoskeletal Humanoids: A Study of Developed Hardware and Learning-Based Software

arxiv:
youtube:
— Kento Kawaharazuka / 河原塚 健人 (@KKawaharazuka)
Шофьорските умения на робота обаче към момента не са съвършени. Според разработчиците, с цел да завие на кръстовището, Мусаши единствено деликатно е свалил „ крайници “ си от педала на спирачката, вместо да натисне педала на газта. В резултат на това завоят лишил към две минути. Създателите на робота изясняват това с механически ограничавания и „ несъразмерна нерешителност “.

В обособен опит Мусаши употребява педала на газта, само че му е мъчно да поддържа непрекъсната скорост, която зависи от стръмността на наклона на пътя.

Изследователите споделят, че са подготвени за предизвикването за създаване на робот и програмен продукт от последващо потомство. Може би след няколко десетилетия Мусаши ще бъде зад кормилото на идващото ви такси в Токио.

Превод: GlasNews.bg
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР