Чудили ли сте се как може да премахнете неприятните белези

...
Чудили ли сте се как може да премахнете неприятните белези
Коментари Харесай

Натурални средства за премахване на белези от акне

Чудили ли сте се по какъв начин може да премахнете неприятните белези от акне? Акнето може да бъде мъчително и смущаващо положение на кожата, а белезите, които оставя след себе си, са нежелано увещание за това. Дерматологът може да помогне за унищожаване на изпъкнали или вдлъбнати белези.

Въпреки че хиперпигментираните петна могат да избледнеят след няколко месеца, вие можете да помогнете за ускорение на процеса. Реално видяно, няма да можете да накарате белезите от акне да изчезнат за една нощ, само че медикаментите, продуктите, лекуванията и препоръките за грижа за кожата, разказани по-долу, сигурно ще доведат до забележима разлика с течение на времето.

Просто би трябвало да намерите верния способ за вашия самостоятелен вид кожа. Белезите от акне могат да бъдат огромно раздразнение за тези, които страдат от тях, заради няколко аргументи. Те са мъчително увещание за досадно положение.

Много хора избират да употребяват естествени средства, с цел да изчистят появяването на белези от акне. Въпреки това, науката зад тези медикаменти е неразбираема. Някои от тези естествени лекувания могат да причинят в допълнение раздразнение или спомагателни проблеми, тъй че се предлага да ги употребявате с нараснало внимание.

Струва си да имате поради, че „ естествено “ не постоянно значи по-добро за вашата кожа. Тези способи не са потвърдени, нито са утвърдени от учените в региона на грижата за кожата, тъй че имайте поради неща като раздразнение или мъка и спрете да ги употребявате, в случай че получите някой от тези признаци.

Ето няколко натурални средства за унищожаване на белези от акне:

Масло от черен кимион

 белези от акне Натурални средства за унищожаване на белези от акне фотография: pixabay

Маслото от черни семена е родом от Източна Европа, Западна Азия и Близкия изток. Това е относително постоянно срещано лечебно растение и маслото може да се откри онлайн.

Освен че има антибактериални и антивирусни свойства, маслото е противовъзпалително. Но намаляването на възпалението не е единственият метод, по който може да помогне за понижаване на белези от акне.

Проучванията са открили, че той може да форсира, както и да усъвършенства заздравяването на рани. Освен това може да изравни пигментацията или даже да предотврати изцяло акнето.

Масло от семена на шипка

Предлагано главно като решение за стареене, маслото от семена на шипка е необятно публикувано и безвредно за нанасяне непосредствено върху кожата.

Едно изследване също по този начин демонстрира, че може да се употребява за лекуване на белези от акне. Въпреки че проучването е характерно за хирургически белези, маслото може да бъде също толкоз потребно за понижаване на белезите от акне. Изследователите откриха, че използването му два пъти на ден понижава появяването на белези и обезцветяване.

Мед

 белези от акне Натурални средства за унищожаване на белези от акне фотография: pixabay

Дори не е нужно да ходите до аптеката за този евентуален лек за белези от акне. се употребява за многочислени медицински цели, в това число изгаряния, рани и херпес. И проучване сочи че може да форсира зарастването на рани, намалявайки капацитета за белези.

Изследователите откриха, че директното нанасяне на мед може да помогне за изчистване на рани и разчистване на рани заради неговите антибактериални свойства. Също по този начин е в положение да се бори с инфекции, които другояче биха могли да причинят появяването на повече акне.

Алое вера

 белези от акне Натурални средства за унищожаване на белези от акне фотография: pixabay

Подобно на меда, е нормален домакински лек. В случай на акне, той работи по сходен метод, с цел да подкрепи процеса на излекуване. Според изследване в Анали на пластичната хирургия, използването на алое вера непосредствено върху рани понижава възпалението и размерите на белези от акне.

Можете да намерите гелове и артикули от алое вера в аптеките, само че можете и сами да отглеждате растението.

Нарежете на листа и нанесете лепкавия гел непосредствено върху кожата.

Лимонов Сок

 белези от акне Натурални средства за унищожаване на белези от акне фотография: pixabay

Лимонът съдържа естествени ексфолиращи киселини, които могат да подтикват обновяването на клетките. Въпреки че не предлагаме да нанасяте недопечен лимонен сок непосредствено върху кожата си, можете да обмислите прибавянето му към домашно приготвена маска за лице. Лимоновият сок е богат на захари, и лимонена киселина, макар че има огромна възможност да раздразни кожата, в случай че имате изключително сензитивна кожа.

Лимонът се смята за доста значим източник на витамин С, който е основна част от човешката хранителна верига.

Но алфа-хидрокси киселината, която също се намира в лимона или портокала, работи като избелваща съставна част. Помага за избледняване на белези от акне.

Освен че витамин С оказва помощ за построяването на повредените кафези на кожата и тъканите, а лимонената киселина, присъстваща в лимона, отстранява мъртвите кафези.

Но внимавайте с потреблението на лимон, защото той прави кожата ви сензитивна към UV светлина. Така че, до момента в който преминавате през домашна терапия с лимонен сок, просто избягвайте пряк контакт със слънчевата светлина.

Ябълков Оцет

 белези от акне Натурални средства за унищожаване на белези от акне фотография: pixabay

Разреденият ябълков оцет може да помогне за понижаване на появяването на белези от акне. Уверете се обаче, че разтворът е добре разводнен. Концентрираният ябълков оцет може да аргументи тежки изгаряния и в допълнение да навреди на лицето.

Белтъци

 белези от акне Натурални средства за унищожаване на белези от акне фотография: pixabay

Нашата закуска в никакъв случай не е приключена без яйце в чинията, защото то е голям източник на протеини. Бялата част на яйцето съдържа протеина, както знаем. Но не знаем, че яйченият белтък може да бъде необикновено домашно лекарство за белези от акне.

Нанасянето на бялата лепкава част от яйцето с памучна топка непосредствено върху кожата с белези и оставянето й да изсъхне през цялата нощ може да форсира процеса на излекуване и да отстрани белезите или петната по кожата.

Зехтин

Друг елементарно усвоим домакински лек за белези от акне е зехтинът. Маслото се употребява при готвене, само че няколко капки върху памучен тампон и нанасянето му върху кожата с белези всеки ден могат постепенно да отстранен петната.Заради антиоксиданта, съдържащ се в зехтина, той се употребява в интерес на здравето по целия свят.

Сода за самун

 белези от акне Натурални средства за унищожаване на белези от акне фотография: pixabay

Кой може да се сети за сода за самун, елементарните кухненски неща могат да бъдат толкоз потребни при лекуването на белези от акне?

Да, използването на паста, направена от 2/3 лъжици сода за самун и чиста вода върху засегнатата кожа, може да избледнее белезите, породени от акне или пъпка. Просто оставете гъстата паста върху кожата за няколко минути и по-късно я измийте. Продължете процеса постоянно, до момента в който постигнете стремежи резултат.

Освен това содата за самун се смята за едно от значимите домашни средства за унищожаване на белези от акне

Краставица

 белези от акне Натурални средства за унищожаване на белези от акне фотография: pixabay

Краставицата се употребява в процеса на разкрасяване на дамите като тоник за кожа в салони и домове по целия свят. Съдържа витамини и магнезий.

Нанасяне на няколко резена, нарязани от прясна органична краставица, с цел да помогнете за унищожаване на белези от акне. Процесът е елементарен като другите. Дръжте резените върху белега за 30 минути и по-късно изплакнете лицето си с чиста вода. Продължете процеса 3 до 5 пъти седмично.

Кокосово масло

 белези от акне Натурални средства за унищожаване на белези от акне фотография: pixabay

Кокосовото масло е един от най-хубавите естествени овлажнители, които идват дружно с естествени лечебни съставки.

Вземете една четвърт чаена лъжичка органично кокосово масло в дланта си, разтрийте маслото в двете си длани и го масажирайте непосредствено върху засегнатата кожа. Оставете кожата ви да попие маслото.

Кокосовото масло не се нуждае от отмиване, защото то продължава своята лечебна активност върху кожата нонстоп. Но в случай че се чувствате неловко от мазното лепкаво чувство по кожата си, можете да почистите кожата си след 30 минути нанасяне. То ще ви помогне за унищожаване на белези от акне.

Картофени филийки

Картофът е постоянно срещан зарзават, употребяван от хората съвсем всеки ден. Сред всички зеленчуци, картофите са богати на витамини и минерали.

Нарязването на органически картоф на няколко филийки и потреблението на сока върху кожата с белези от акне и пъпки за 30 минути от натоварените часове на деня не би било проблем, в случай че в действителност сте загрижени за кожата си, вместо това процесът оказва помощ за унищожаване на белези.

Сандалово дърво

 белези от акне Натурални средства за унищожаване на белези от акне фотография: pixabay

Сандаловото дърво е различен превъзходен домакински лек за белези от акне. Той е необятно и обичайно употребен от дамите в Индия заради неговата успеваемост при разчистване на кожата.

Прах от сандалово дърво с вода, колкото е належащо за подготвяне на паста, няколко капки масло могат да се прибавят към тази паста и да се нанесе върху засегнатите области. Изчакайте 15/30 минути, до момента в който пастата изсъхне и по-късно я измийте. Продължете процеса, до момента в който белезите или петната изчезнат изцяло.

Какви са аргументите за поява на акне?

 белези от акне Натурални средства за унищожаване на белези от акне фотография: pinterest

Причините за поява на пъпки могат да бъдат най-различни като: сензитивност към тестостерон, млечни артикули и храните с висок гликемичен показател, юношески пъпки, медикаменти, грим, стрес, търкане на кожата както и струпване на мъртви кафези.

Но каквото и да ги е породило във всеки случай е извънредно неприятно, изключително в случай че на идващия ден сте на празненство или има значимо събитие, на което би трябвало да присъствате. Естествено ежедневната грижа и хигиена е ключа към здрава кожа, само че има и елементарно домашни средства, които могат да ви оказват помощ в битката с неприятните белези от акне..

Заключение:

Белезите от акне постоянно са били огромен проблем за хората, изключително за дамите. Но не знаем обстоятелството, че може да има домашни средства за унищожаване на белези от акне или пъпки, само че постоянно прибягваме до скъпо лекуване, което от време на време работи, от време на време не.

Естествените съставки и питателните привички могат да бъдат приспособени и използвани за елементарно унищожаване на белези от акне без никакви странични резултати или нездравословни последици.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР