Лидерите на Групата на седемте богати демокрации се съгласиха да

...
Лидерите на Групата на седемте богати демокрации се съгласиха да
Коментари Харесай

Лидерите на Г-7 се съгласяват да отпуснат на Украйна 50 милиарда долара, обезпечени със замразени активи на Русия

Лидерите на Групата на седемте богати демокрации се съгласиха да проектират заем от 50 милиарда $, с цел да оказват помощ на Украйна в борбата й за оцеляване, който ще употребява лихвите, извоювани от облагите от замразените активи на централната банка на Русия като поръчителство. 

Подробностите по договорката към момента се обсъждаха, до момента в който водачите на Г-7 се събраха за среща на върха в Италия, само че парите можеха да стигнат до Киев преди края на годината. Това сподели френски чиновник, който удостовери съглашението в сряда преди формалното известие на срещата на върха. Ето по какъв начин би работил проектът:

По-голямата част от парите ще бъдат предоставени под формата на заем от държавното управление на Съединени американски щати, който ще бъде подсилен от непредвидени облаги, извоювани от почти 300 милиарда $ в обездвижени съветски активи. По-голямата част от парите се държат в страни от Европейския съюз.

Френски чиновник сподели, че до момента в който заемът ще бъде най-вече обезпечен от Съединени американски щати, той може да бъ...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР