Чудили ли сте се как да се сдобиете с перфектния

...
Чудили ли сте се как да се сдобиете с перфектния
Коментари Харесай

12 съвета за постигане на перфектен тен

Чудили ли сте се по какъв начин да се сдобиете с съвършения загар? Много от нас се радват на слънцето и евентуално са му разрешили да доближи до елементи от кожата, които са били скрити нескончаем интервал от време. Така и би трябвало! Слънцето е значима част от нашия живот, а битката сред хубавия тен и аристократичната бяла кожа още веднъж е на дневен ред.

С високите температури, които имаме тези дни, сигурни, че бихте желали да отидете на плажа, с цел да поплувате в морето и да се насладите на слънцето в шезлонг, слушайки морския бриз.

Естественият тен има доста преимущества. Първо, той е хубав. Второ, организмът създава повече серотонин, когато е изложен на слънчевите лъчи, а витамин D-то пък е потребен за костите, зъбите и кожата. Но и постоянно има риск от невъздържание, по тази причина е добре да избягваш проблемите, които можеш да си създадеш при погрешно излагане на слънцето.

Нека признаем, че това е нещото, за което всички копнеем – да се любуваме на почивката си, само че най-много да се върнем със тен, за който приятелите ни ще завиждат. Прочетете, с цел да научите всички препоръки, които би трябвало да знаете, с цел да получите най-хубавия натурален тен на кожата!

Как да се сдобием с мечтания загар?

1. Ексфолирайте

 загар 13 съвета за съвършен загар фотография: pinterest

Ексфолирането е първата стъпка към построяването на дългогодишен бездънен загар. Ексфолирането на кожата ви ще отстрани всички мъртви кафези, които могат да попречат на равномерния тен. Най-добре е да започнете да ексфолирате няколко дни преди да се изложите на слънце, защото оставя кожата малко сензитивна и по-податлива на слънчеви изгаряния. Можете да употребявате ексфолиращи облекла, четки, ексфолианти за тяло … Всичко, което не е химично! И не забравяйте да си след душ.

2. Вашата диета има значение

Храната, която ядете, също играе роля за придобиването на загар. Яденето на характерни зеленчуци е потвърдено, че оказва помощ да подготвите кожата си от вътрешната страна! Бета-каротинът и ликопенът, открити в някои зеленчуци, могат да покачат отбраната на кожата ви от ултравиолетовите лъчи (включвайки процеса на произвеждане на меланин!) и да създадат цвета ви малко по-оранжев, тъй че се уверете, че диетата ви е богата на моркови и домати. Ако не обичате доста зеленчуците, добавките на Imedeen също могат да ви оказват помощ да подготвите кожата си от вътрешната страна.

Ако сте изключително чувствителни към слънцето, предлагаме ви да подсилите отбраната си с храни с спомагателни антиоксиданти. Например бетакаротенът, който се намира в зеленчуците и плодовете като моркови, пъпеш или спанак, и витамин Е, които оказват помощ да извършите кожата си по-малко сензитивна към слънцето и също по този начин оказват помощ на вашия тен да продължи по-дълго.

3. Използвайте слънцезащитен крем

 загар 13 съвета за съвършен загар фотография: pinterest

Повечето от нас постоянно „ не помнят “ за слънцезащитните артикули. „ Няма да почернявам! “ е опрощение номер едно, когато става въпрос за нанасяне на слънцезащитен крем! Но слънцезащитният крем в действителност ви разрешава да почернявате, по-бавно да, само че по-безопасно.

Когато купуваме слънцезащитен крем, постоянно оставаме пред доста благоприятни условия и не знаем коя да изберем. Кой SPF е подобаващ за моята кожа? Какво значи „ необятен набор “?

Ето малко управление, когато избирате първия си слънцезащитен крем:

Преди всичко се уверете, че определеният от вас слънцезащитен лосион защищава както от UVA, по този начин и от UVB. UVA са лъчи, които проникват надълбоко в кожата ви – причинявайки основно стареене и от време на време кожни алергии и рак. Те съставляват 95% от лъчите, идващи на земята, и също минават през облаците. UVB лъчите проникват в горния пласт на кожата и предизвикват изгаряния – известни още като прелестните слънчеви изгаряния!

Широкият набор ви защищава от UVA, до момента в който SPF ви защищава от UVB. И двата лъча предизвикват доста вреди на кожата ви, тъй че проверете два пъти дали вашият слънцезащитен крем съдържа както SPF, по този начин и широкоспектърен.

Второ, изберете верния SPF. Числото, обвързвано със споменаването на „ SPF “, значи какъв брой дълго можете да останете на слънце: да вземем за пример с SPF30 можете да останете 30 пъти по-дълго на слънце, в сравнение с в случай че не носите никаква отбрана. Най-добре е да изберете SPF30, защото SPF50 нормално дава подправено възприятие за сигурност и ви кара да забравяте да го нанасяте още веднъж на всеки два часа! Ако имате доста светла или, постоянно избирайте SPF50. Тъмната кожа е предпазена с SPF15. Избирайки верния слънцезащитен крем вие ще се сдобиете с хубав загар.

4. Използвайте натурални масла за по-бърз тен.

 загар 13 съвета за съвършен загар фотография: pinterest

Някои естествени масла могат да оказват помощ за по-бързо реализиране на по-дълбок загар, като в същото време пазят кожата ви! Най-добрите масла за тази цел са кокосовото масло, зехтин, масло от гроздови семки, лешниково масло, слънчогледово масло и сусамово масло.

Тези масла ще ви оказват помощ да получите златист искра, като в същото време ще подобрят еластичността на кожата ви и ще я поддържат овлажнена. Можете даже да ги смесите за по-добри резултати!

Можете да закупите естествените масла настрана или да опитате естествено масло за тен. Най-добрият метод да употребявате натурални масла: нанесете 30 минути преди да отидете на плажа, с цел да позволите на маслото да проникне в кожата ви. И постоянно нанасяйте слънцезащитен крем от горната страна!

5.Избягвайте най-горещите часове на деня

Слънцето е най-силно сред 10 часа сутринта и 4 часа следобяд. През тези часове UV лъчите са най-вредни, тъй че пробвайте да избягвате продължителното излагане на слънце. Най-доброто време за придобиване на загар е рано заран или късно следобяд, когато слънцето е по-слабо.

6. Излагайте се прогресивно

 загар 13 съвета за съвършен загар фотография: pinterest

Това е едно от главните правила за бездънен, дългогодишен загар. И за отбрана на кожата ви. Ако първо се изложите с часове, най-вероятно ще получите слънчево изгаряне и кожата ви ще се лющи! Не доста секси. И в последна сметка може да получите рак на кожата. Не е и секси. Така че, пробвайте се да се изложите последователно, като вършиме многочислени къси сесии на тен!

7. Направете си отмора

 загар 13 съвета за съвършен загар фотография: pinterest

Потърсете сянка и си направете отмора! Оставете кожата си да се охлади за известно време, с цел да намалите рисковете от изгаряне, по време на придобиване на вашия загар. Използвайте тази отмора, с цел да нанесете още веднъж слънцезащитен крем, да пиете вода, да ядете плодове…

8. Дневен предел за тен

 загар 13 съвета за съвършен загар фотография: pinterest

След избран брой часове на излагане тялото ви доближава точка, в която не може да създава повече меланин. Средно тялото ви може да почернява за два до три часа дневно, тъй че няма потребност да оставате изложени по-дълго, даже и да желаете да придобиете бързо загар.

9. Не изсушавайте кожата си, когато излизате от морето

Твърди се, че морската сол може да ви помогне да придобиете загар по-бързо, защото притегля слънчевата светлина върху кожата ви. Това е сходен механизъм на метода, по който естествените масла ви оказват помощ да придобиете тен по-бързо. Така че, не изсушавайте кожата си, когато излизате от морето и не отивайте напряко под душовете!

10. Пийте вода

Винаги хидратирайте кожата си денем и през нощта за регенерация на кожата! Пийте доста вода, с цел да поддържате хидратацията от вътрешната страна и нанесете малко овлажняващ лосион за тяло или каквото и да е натурално масло, с цел да поддържате кожата си хидратирана. Това единствено ще накара кожата ви да сияе повече и ще придобиете мечтания загар.

11. Избягвайте шезлонгите!

Избягвайте шезлонгите непременно! Те са в действителност рискови и не обезпечават витамин D, както го прави слънцето. И най-после, не се излагайте за дълги часове, до момента в който придобивате загар, изключително към обяд (от 12 до 16 часа), когато слънцето е най-ярко и най-опасно!

12.Внимавайте с алкохола

 загар 13 съвета за съвършен загар фотография: pinterest

Алкохолът в по-големи количества дехидратира, а в композиция с напичане от слънцето може да докара до съдови проблеми, съществени промени в кръвното налягане, само че и в допълнение изсъхване и загрубяване на кожата. Алкохолът също по този начин бързо изчерпва количеството витамин С в организма и с това обезврежда позитивните резултати в спомагателната грижа, която сте положили в тази тенденция.

Какво дефинира вашия тен?

Всеки човек е неповторим, когато става въпрос за това какъв брой тъмна ще стане кожата му на слънце.

Някои хора ще изгорят съвсем незабавно, а при други е належащо много време. Това се дължи значително на меланина, който се намира в косата, кожата и даже очите.

Хората с по-светла кожа имат по-малко меланин и могат да изгорят или да се зачервят на слънце.

Хората с по-тъмна кожа имат повече меланин и ще станат по-тъмни. Въпреки това хората с по-тъмна кожа към момента имат риск както от слънчево изгаряне, по този начин и от рак на кожата.

Меланинът се основава естествено от тялото, с цел да защищити дълбоките пластове на кожата от увреждане.

Имайте поради, че даже и да не изгорите, слънцето въпреки всичко предизвиква увреждане на кожата ви.

Заключение

Постигането на съвършен тен без да увредите кожата си е изцяло допустимо, в случай че следвате верните стъпки за отбрана и грижа. Използвайте слънцезащитни артикули, избягвайте най-горещите часове на деня, носете уместно облекло и хидратирайте добре кожата си. Ако следвате тези препоръки, ще можете да се насладите на хубав и здравословен тен през цялото лято.

Според кожните лекари, продуктите за усилване на тен са безспорна нелепост. Запомни – няма крем, който да ненесеш и той да ти помогне да почернееш по-бързо или другояче казано, да „ заповяда “ на кожата да създава повече меланин. Но дневният банкет на 25 гр. бета каротин може. Това не значи да се мажеш с по-малко слънцезащита. Добавката просто покачва естествената отбрана на организма от UV лъчите и покачва опцията да развиеш тен.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР