Искате ли и вие да си направите термозащита за коса

...
Искате ли и вие да си направите термозащита за коса
Коментари Харесай

Как да си направим термозащита за коса у дома

Искате ли и вие да си извършите термозащита за коса вкъщи? Когато употребявате горещи принадлежности, ефикасният термичен предпазен артикул е безусловно наложителен. Въпреки че излагането на риск от дълготрайни вреди в името на стилни кичури е изрично незаслужено, най-малко имаме благоприятни условия, когато става въпрос за намиране на добър протектор. Всъщност един може към този момент да седи в килера ви (или шкафа за красота). Точно по този начин: множеството масла, с които готвим или овлажняваме, могат да се удвоят като топлинни предпазители.

Целта на всеки термозащитен артикул е да понижи вредите, породени от приложената топлота. Когато използваме принадлежности за топлинно оформяне, те лишават косата от нейните естествени масла и протеини, като разграждат водородните връзки. Термозащитните средства работят като преграда, която покрива повърхността на косъма, с цел да му придаде спомагателен пласт отбрана, позволявайки на топлината да прониква постепенно, вместо едновременно.

Различните текстури на косата изискват разнообразни температури, с цел да се реализира мечтаният тип. Някои масла – като кокосово масло или масло от авокадо, които може би към този момент имате в килера си вкъщи – могат дейно да се употребяват във формула „ Направи си самичък “, с цел да предпазите кичурите от приложена топлота, само че най-голямото внимание, което би трябвало да обърнете внимание, е точката на пушек на всяко масло. Всяко масло има друга точка на димене (температурата, при която маслото гори). Ако тази точка на пушек е надвишена и вашата защитна формула „ Направи си самичък “ се употребява с парещ инструмент при прекомерно висока температура, маслото ще стартира да гори и може да се окажете с извънредно повредена, изпържена коса.

Ето някои домашни средства, с които можете да си извършите термозащита за коса:

Арганово масло

 термозащита за коса Как да си създадем термозащита за коса вкъщи фотография: pinterest

Ако към този момент сте обожател на аргановото масло, ще се зарадвате да чуете, че няколко капки от обичания ви индуктор за искра на косата могат да се удвоят като термозащита за коса. Аргановото масло има наклонност да има вискозна консистенция, която е идеална за гъста или текстурирана коса. Богатото на хранителни субстанции масло е цялостно с антиоксиданти; киселини; витамини А, С и Е ; и линолова киселина – всички те обезпечават отбрана от горещи принадлежности и подхранващи изгоди. С точка на пушек от 420 градуса, това може да не е толкоз крепко, колкото другите други възможности, само че се смесва добре с масло от авокадо за по-силен метод.

Инструкции

Когато работите с арганово масло, е значимо да намерите достоверни артикули с качествени съставки и висока успеваемост. Чистото масло би трябвало да има златист нюанс, гладка текстура, която да не тече водниста и да провокира леко орехов мирис. Напръскайте маслото непосредствено върху косата си или капнете няколко капки с пръсти и стилизирайте по избор. Имайте поради, че аргановото масло е ядково масло и би трябвало да се употребява с нараснало внимание, в случай че съществуват алергии към ядки.

Масло от шеа

 термозащита за коса Как да си създадем термозащита за коса вкъщи фотография: pinterest

Маслото от шеа или маслото според от метода, по който работите с него, към този момент е съществена грижа за кожата за множеството. И макар че може да сте осведомени с неговата грандиозна гама от преимущества за косата, бихме желали да подчертаем и защитните му суперсили. Маслото от шеа защищава косата от увреждане от околната среда и слънцето и има естествени свойства на топлопроводимост (подобни на силиконите), които защищават косата от несъразмерна топлота. С точка на пушек от 450 градуса, антиоксидантната и богата на мастни киселини формула е най-подходяща за гъста, груба или естествена коса, която няма да бъде утежнявана.

Инструкции

За да употребявате масло или масло от шеа като решение за термозащита за коса „ направи си самичък “, може да се наложи да разредите формулата, с цел да я извършите по-управляема. Разредете посредством разбъркване на 1/4 чаша масло от шеа с една супена лъжица масло от авокадо. (Повечето масла се смесват добре с масло от шеа, само че смесването му с масла със същата или по-висока точка на пушене е най-ефективно за оптимална отбрана.) Нанесете върху влажна коса от средата до краищата и стилизирайте по избор. Маслото от ший е производно на ядки и би трябвало да се употребява деликатно от всеки с алергия към ядки.

Кокосово масло

 термозащита за коса Как да си създадем термозащита за коса вкъщи фотография: pinterest

С ниска точка на пушек от 350 градуса, кокосовото масло е най-хубавият вид за тези с по-фина коса. Въпреки това, всички горещи принадлежности, нанесени върху косата със защитно средство от кокосово масло, не би трябвало да надвишават температура от 325 градуса.

Кокосовото масло работи като кондициониращ сътрудник, както и като уплътнител. Той може да поправи съществуващите вреди в косъма, тъй като в действителност прониква през ствола на косъма, вместо просто да покрива външността на ствола, както вършат доста други защитни средства на пазара. Така че това масло освен може да изглади косата и да я защищити от накъдрянето, само че също по този начин ще направи косата доста по-мека.

Инструкции

За да употребявате вярно като термозащита за коса, разтопете една чаена лъжичка кокосово масло и по-късно го разредете, като добавите 3/4 чаша вода. Изсипете сместа в спрей бутилка и разклатете добре преди всяка приложимост. Винаги е най-добре да прилагате тази формула върху мокра коса и да я държите цялата от средата до краищата, надалеч от скалпа. Пръскането на този предпазен артикул върху сухата коса или слагането му някъде покрай корените може да направи косата да наподобява мазна, за което би трябвало да бъдете изключително деликатни при по-фините кичури, които елементарно могат да бъдат усложнени.

Масло от авокадо

 термозащита за коса Как да си създадем термозащита за коса вкъщи фотография: pinterest

Едно от неповторимите преимущества на потреблението на масло от авокадо като основа за вашия DIY топлинен предпазен артикул е, че то защищава косата от разнообразни типове топлота: топлота от вашия парещ инструмент и естествена топлота от слънцето. Само заради това преимущество, маслото от авокадо е превъзходен вид за отбрана на боядисана или побеляла коса. Освен това има извънредно висока точка на пушек от 520 градуса, което го прави отличен избор за коса с всякаква компактност или текстура.

Инструкции за основаване на термозащита за коса с масло от авокадо:

За да употребявате маслото от авокадо като основа на вашия натурален термозащитен артикул, смесете една супена лъжица масло с най-малко една чаша вода в спрей бутилка и разклатете пламенно преди всяка приложимост. Нанесете това защитно масло, до момента в който косата ви е още мокра и я оставете да изсъхне малко на въздух, в случай че е допустимо, единствено с цел да оставите маслото да стегне, преди да я нанесете или да я изложите на топлота.

Маслото от авокадо е доста леко, тъй че няма да остави чувство за тежест върху фините кичури. Освен това е богат на витамин Е, който има антиоксидантни свойства, които могат да допринесат за растежа на косата, в случай че се ползват постоянно върху скалпа. Тази термозащита за коса е изключителна.

Масло от гроздови семки

 термозащита за коса Как да си създадем термозащита за коса вкъщи фотография: pinterest

Ако имате гъста коса и изсъхнал скалп, маслото от гроздови семки е най-хубавият вид, защото неговите неповторими свойства обезпечават облекчение от пърхот и дерматит. Маслото от гроздови семки също има висока точка на пушек от 420 градуса, което го прави превъзходен избор за по-дебела, по-груба текстура на косата. Поддържайте ютията си на 400 градуса като защитна мярка, до момента в който употребявате това масло, с цел да избегнете постигане до точката на пушек.

В допълнение, маслото от гроздови семки естествено запечатва кутикулите на косъма, с цел да заключи влагата и има кондициониращи свойства, които ще създадат косата ви мека и блестяща. Освен това е с високо наличие на витамин Е и антиоксиданти, което го прави чудесна термозащита за коса.

Инструкции

За да употребявате маслото от гроздови семки като собствен личен топлозащитен разтвор, не би трябвало да го смесвате с нищо или да го разреждате по някакъв метод. Нанесете четири до шест капки масло върху дланите на ръцете си, разтрийте ръцете си една в друга и нанесете маслото върху ръцете си през средата до краищата. Това масло се всмуква бързо и ще покаже обещаващи резултати за скучна, безжизнена коса при непрекъсната приложимост.

Слънчогледово олио

 термозащита за коса Как да си създадем термозащита за коса вкъщи фотография: pinterest

Подобно на маслото от гроздови семки, слънчогледовото масло има висока точка на пушек, което го прави отличен вид за по-плътни, груби текстури. С точка на пушек от 440 градуса, това масло може да издържи на множеството горещи принадлежности, без да изгори.

Топлинната проводимост на слънчогледовото масло работи по същия метод, както би работил силиконът, като покрива външната част на косъма. Разликата е, че това масло има кондициониращи свойства, които проникват през кортекса на косъма, действайки като емолиент и водейки до извънредно меки кичури. В допълнение, слънчогледовото масло е с високо наличие на витамин Е, антиоксиданти и есенциални мастни киселини, които могат да оказват помощ за, с цел да остане здрава и мощна при продължителна приложимост.

Инструкции

Разредете една супена лъжица слънчогледово олио с две чаши вода и я изсипете в бутилка със спрей за разпространяване. Както при множеството от тези формули, ще желаете да нанесете върху мокра коса и да й дадете време да се стегне, като нанесете единствено върху средата и краищата. Това е изключителна термозащита за коса, която елементарно можете да извършите вкъщи.

Бадемово масло

 термозащита за коса Как да си създадем термозащита за коса вкъщи фотография: pinterest

Бадемовото масло се всмуква елементарно, което го прави отлично за прекомерно третирана коса. Също по този начин е съвършен избор за по-фина коса, макар високата си точка на пушек от 430 градуса, защото попива бързо и няма да утежнява косата. Бадемовото масло неповторимо подхранва косата с високия си състав от витамини E, D, B1, B2, B6 и витамин A. Заедно тези хранителни субстанции работят, с цел да запълнят празнините в структурата на всяка нишка, правейки косата по-силна, по-здрава и по-устойчива.

Допълнителна нерешителност, която би трябвало да вземете, когато обмисляте бадемовото масло като термозащита за коса, е в случай че имате някакъв тип алергия към ядки.

Инструкции

Опитайте се да намерите органично, студено пресовано бадемово масло и нанесете непосредствено върху косата си. С нужните единствено три до пет капки, според от плътността на косата ви, можете да разресвате това масло през влажна коса и да оформяте надлежно, като поддържате топлината си до безвреден най-много от 420 градуса.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР