Военнополитическото ръководство на Украйна не планира нападателни операции в Донбас.

...
Военнополитическото ръководство на Украйна не планира нападателни операции в Донбас.
Коментари Харесай

Украйна обяви, че не планира офанзива в Донбас

Военнополитическото управление на Украйна не възнамерява нападателни интервенции в Донбас. Това сподели през днешния ден началникът на генералния щаб на украинската войска Валерий Залужни, представен от ТАСС.

„Военнополитическото управление на Украйна не планува и не възнамерява нападателни интервенции в източната част на страната. Единственият допустим за нас вид за деокупация на териториите е политическо-дипломатическия“, сподели Залужни във видеообръщение във Facebook.

„Наблюдаваме по какъв начин Руската федерация води акция за разпространение на всеобща дезинформация, усилва обстрелите на украинските позиции и цивилна инфраструктура с оръжия, неразрешени от Минските съглашения, и ескалира обстановката със сигурността“, уточни представителят на украинското външно министерство, представен от Ройтерс.

Руският президент Владимир Путин през днешния ден разпореди на министъра на изключителните обстановки да отпътува за Югозападна Русия, с цел да провежда настаняването и прехраната да жителите, напуснали двете сепаратистки самопровъзгласили се републики в Източна Украйна.

Воят на сирени, който огласи през днешния ден Донецк не е бил сигнал за паника, а експериментиране на системата, пък заяви сътрудник на съветската телевизия Първи канал пред ТАСС.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР