Властите в Гърция обявиха изискванията към туристите през летния сезон.

...
Властите в Гърция обявиха изискванията към туристите през летния сезон.
Коментари Харесай

Лятна ваканция в Гърция: Как ще пътуваме?

Властите в Гърция оповестиха условията към туристите през летния сезон. Те ще би трябвало да показват документ за имунизация, документ за съществуване на антитела или негативен PCR тест. На границата изборно част от преминаващите ще бъдат тествани и с бърз тест. Заради условията най-вероятно това лято няма да се оферират еднодневни пътувания за плаж, които бяха желани за огромна част от жителите на Благоевградско през последните години.

Последните 10 години Георги Лисийски почива през лятото в Гърция. Казва, че в този момент фамилната почивка ще излезе по-скъпо поради наложителните PCR или антигенен тест, само че това няма да го откаже да посети южната ни съседка.

На фона на това, което предходната година предлагаха гръцките туроператори за да си спасят сезона, мисля, че тази година по същия метод ще се оферират безвъзмездни нощувки, удължение на престоя за да се компенсират спомагателните разноски, които българските туристи вероятно ще създадат, споделя Георги пред Българска национална телевизия.

Той е впечатлен от противоепидемичните ограничения, които още предходната година са спазвали в хотелите в южната ни съседка, по тази причина счита, че е обикновено управляващите да продължат да имат условия за влизане в страната.

Тъй като по този метод туристите, идващи в Гърция имат една спомагателна сигурност и това ще им даде успокоение, за да не се заразяват и да изкарат почивката си в естествен темп, добавя още Георги.

От туристическия отрасъл настояват, че групови резервации за това лято всеобщо ще се вършат в последния миг.

Ще има анулации, ще има нови записвания, само че всичко е въпрос на изчакване, всичко е въпрос на време и аз съм уверена, че никой от сътрудниците не поема някакъв ангажимент, в това число и това да се желае депозит на хората, счита Здравка Чимева – туроператор.

Според нея, условието за документ за имунизация от гръцките управляващи може да бъде причина за доста хора да се имунизират, а работещите в областта на туризма наложително би трябвало да го създадат.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР