Владимир Путин отстранява Сергей Шойгу от поста министър на отбраната.

...
Владимир Путин отстранява Сергей Шойгу от поста министър на отбраната.
Коментари Харесай

Владимир Путин отстранява Сергей Шойгу от поста министър на отбраната

Владимир Путин отстранява Сергей Шойгу от поста министър на защитата. Новината е била обявена в телеграм канала на Съвета на Руската Федерация. Там се споделя, че Путин предлага Андрей Белоусов, за поста, който " преди този момент заемаше Сергей Шойгу ".

Белоусов е някогашен вицепремиер и консултант на Путин по икономическите въпроси. Тепърва ще излиза наяве какво тази смяна ще значи за хода на войната в Украйна. Шойгу заемаше поста министър на защитата от 2012-та година.

„ Много е значимо стопанската система на бранша за сигурност да се интегрира в стопанската система на цялата страна. Да се интегрира по този начин, че да е в сходство с динамичността на настоящето време. И второто значимо нещо е, че през днешния ден на бойното поле печелят тези, които са по-отворени за нововъведения. Ето за какво е естествено, че президентът е взел решение за цивилно лице, което да оглави Министерството на защитата. Що се отнася до военния съставен елемент, това предопределение по никакъв метод няма да промени актуалната обстановка. Военният съставен елемент постоянно е бил в прерогативите на началника на Генералния щаб. Той ще продължи да извършва отговорностите си. В момента тук не се възнамеряват никакви промени ", разяснява представителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР