Великобритания наложи санкции срещу износа на калий и петролни продукти

...
Великобритания наложи санкции срещу износа на калий и петролни продукти
Коментари Харесай

Великобритания наложи нови санкции на Беларус

Великобритания наложи наказания против износа на калий и петролни артикули от Беларус в опит да окаже напън върху президента Александър Лукашенко, предава Ройтерс, заяви Investor.

Лукашенко в това време съобщи, че Лондон би трябвало да се „ задави” от новите ограничения.

Досега западните наказания не са създали доста, с цел да убедят Лукашенко, който е на власт в някогашната руска република от 1994 година, да промени курса на репресии против политическите си съперници.

Британските наказания, които не разрешават и закупуването на прехвърляеми скъпи бумаги и принадлежности на паричния пазар, издадени от беларуската страна и нейните държавни банки, са последните наказания, наложени от Запада поради репресиите на Лукашенко.

Пакетът включва също ограничения за попречване на прехвръкване или кацане на беларуски въздушни превозвачи в Обединеното кралство и възбрана за даване на техническа помощ на флота от първокласни самолети на Лукашенко.

Държавната " Беларускалий " е най-големият производител на калий в света и съставлява една пета от международната търговия с калий.

" Тези наказания демонстрират, че Англия няма да одобри дейностите на Лукашенко след лъжливите избори ", разяснява вътрешният министър на страната Доминик Рааб. " Режимът на Лукашенко продължава да смазва демокрацията и да нарушава правата на индивида в Беларус “, добавя той.

„ Продуктите на държавните промишлености на Лукашенко няма да се продават във Англия и нашите авиационни компании няма да се допрян до флота му от първокласни самолети “, споделя още той.

Лукашенко отвърна, че Англия би трябвало да се задави от глобите. „ Вие сте американските преносими компютри “, споделя още той за Лондон.

Днес, 9 август, се навършва една година от изборите, за които съперниците на Лукашенко споделят, че той е фалшифицирал, с цел да остане на власт. Десетки хиляди хора излязоха на улицата по-късно, в най-голямото предизвикателство за ръководството му, откогато той стана президент през 1994 година

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР