Рафаел Надал получи тежка задача срещу световния номер 4 Александър

...
Рафаел Надал получи тежка задача срещу световния номер 4 Александър
Коментари Харесай

Направен е жребият за Рафаел Надал на Откритото първенство на Франция. Не можеше да стане много по-лошо за испанеца

Рафаел Надал получи тежка задача против международния номер 4 Александър Зверев в първия кръг на това, което ще бъде последното Открито състезание на Франция в неговата кариера.

Поставен под номер 276 в света, непоставеният статут на Надал, приближаващ на Ролан Гарос, шампионат, който той е печелил удивителните 14 пъти, означаваше, че конфликт против различен тежка категория в първия кръг постоянно е вероятен.

Докато Надал е побеждавал Зверев седем пъти в предходните им 10 срещи, германецът е един от любимците за повдигане на купата. Турнирът започва на 26 май.

Четвъртият подложен идва на Ролан Гарос цялостен с убеденост, откакто завоюва Откритото състезание на Италия предходната седмица, деветата му купа от Мастърс 1000.

Двамата се срещнаха за последно в натоварен полуфинал на Откритото състезание на Франция през 2022 година, където Зверев се отдръпна по средата на мача след травма в глезена, която го извади от игра до края на годината.

37-годишният Надал загуби единствено три пъти на " Ролан Гарос ", откогато направи своя дебют през 2005 година, и ще би трябвало да събере всяка унция от своя опит, с цел да подсигурява, че намиращият се във форма Зверев няма да добави към тази оценка.

Краят на една ера

Надал сподели предишния май, че 2024 година евентуално ще бъде последната му година в тура, само че испанецът продължава да се бори с травми след оповестяването му, което се отразява на способността му да тренира и играе на високо равнище.

22-кратният първенец от Големия шлем даже призна след тежкото си проваляне във втория кръг от Hubert Hurkacz на Italian Open по-рано този месец, че не е сигурен дали ще може да играе на French Open.

Надал пропусна Откритото състезание на Австралия този сезон заради травма и е играл единствено в четири шампионата до момента тази година, като най-хубавият му резултат е на Откритото състезание в Мадрид, където доближи до четвъртия кръг.

От друга страна, защитаващият купата си Новак Джокович ще се изправи против Томас Мачак в първия кръг, до момента в който някогашният победител Станислас Ваваринка ще играе против някогашния финалист Анди Мъри, който също евентуално ще се появи на последното си Открито състезание на Франция.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР