Президентът Володимир Зеленски обяви уволнението на висшия командир на Украйна,

...
Президентът Володимир Зеленски обяви уволнението на висшия командир на Украйна,
Коментари Харесай

Зеленски уволнява военния началник на Украйна в голямо сътресение почти две години война

Президентът Володимир Зеленски разгласи уволнението на висшия пълководец на Украйна, военачалник Валерий Залужний, в най-голямото военно разтърсване от началото на пълномащабното навлизане на Русия преди съвсем две години.

В обява в Telegram, изпратена малко преди формалното оповестяване, под фотография, на която е със Залужний, Зеленски написа: „ Срещнах се с военачалник Валерий Залужний. Благодарих му за две години отбрана на Украйна.

„ Обсъдихме от какво възобновяване се нуждаят Въоръжените сили на Украйна. Обсъдихме и кой може да бъде в обновеното управление на Въоръжените сили на Украйна. Времето за такова възобновяване е в този момент. Предложих на Валерий Федорович [Залужний] да продължи да бъде в тима. ”

Залужний в своя канал в Telegram почти по същото време написа: „ Задачите на 2022 година са разнообразни от тези на 2024 година

„ Затова всеки би трябвало да се промени и да се приспособява към новите действителности. [Ние] преди малко се срещнахме с висшия главнокомандващ. Беше значим и сериозен диалог. Беше решено, че би трябвало да променим нашите подходи и тактика. ”

Това е разтърсваща история, следва още...

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР