Бойко Борисов срещу Асен Василев се очаква да е голямата

...
Бойко Борисов срещу Асен Василев се очаква да е голямата
Коментари Харесай

Бойко Борисов vs Асен Василев в битката за Пловдив, общинари напират за парламента

Бойко Борисов против Асен Василев се чака да е огромната борба на предварителните парламентарни избори в Пловдивския многомандатен изборен регион. По традиция водача на ГЕРБ ще оглави листата на партията под тепетата, още повече, че той желае реванш поради загубата на вота през 2023-а от Политическа партия – Демократична България под тепетата.
Прочетете още
Този път против него съвсем несъмнено ще се изправи някогашният финансов министър Асен Василев. По този метод за последните години това ще е третият водач на „ Продължаваме промяната “, който бива издиган за народен представител от Пловдив. Преди него водачи бяха Кирил Петков и Никола Минчев. Последният бе първи на вота през 2023-а, само че в този момент ще оглави листата за евродепутати на обединението.

Самите листи на двете обединения не се чакат да бъдат доста разнообразни, в сравнение с преди 4 години.  След Борисов евентуално ще се наредят сегашните депутати Десислава Трифонова и Радослав Чолаков.  

На този избор ГЕРБ се надяват на победа и най-малко четири мандата в Пловдив, откакто преди година вкараха трима.  Друг въпрос е кой ще бъде на избираемо място от локалната конструкция. Към момента се въртят имената на зам.-кмета по обучение Владимир Темелков, както и на зам.-областния шеф Атанас Ташков, който има стабилен опит в Народното събрание.

В Политическа партия – Демократична България след лидера отново ще бъде водачът на ДСБ в Пловдив Йордан Иванов. Третото място ще е за Политическа партия, като там се чака да застане сегашният общински консултант Николай Гюров и локален координатор на партията. Четвърти евентуално ще е различен настоящ народен представител – Манол Пейков.

„ Възраждане “ към този момент записаха листата си за вота на 9 юни. Без изненада отпред на листата е локалният водач Ангел Георгиев, а след него различен настоящ народен представител – Емил Янков. Трети и четвърти са общинарите Иван Пенков и Елена Грозданова. От патриотичната групировка се надяват на най-малко два мандата, колкото имат и сега.

Другите три партии, които имат подреден представител от Пловдив град – Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и Има Такъв Народ, също няма да  правят внезапни промени. Водач на социалистите ще е Иван Петков – Бебето, а на Движение за права и свободи съвсем несъмнено различен настоящ народен представител - Танер Али. Последният влезе в Народното събрание, с помощта на гласовете от чужбина, като и този път те ще имат решаваща роля.

Начело на „ ИТН “ май още веднъж ще е Гроздан Караджов, като има и дребна възможност това да е Станислав Балабанов, който бе лидер в региона през 2023-а.

Крайният период за регистрацията на листите е 17:00 часа на 7 май, а мандатите за града са 12.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР