Великият футболист Пеле се намира в тежко състояние и в

...
Великият футболист Пеле се намира в тежко състояние и в
Коментари Харесай

Кралят на футбола Пеле е в критично състояние

Великият футболист Пеле се намира в тежко положение и в Бразилия се притесняват, че това са последните му дни. Местни медии оповестяват в събота, че тялото му към този момент не реагира на прилаганата му химиотерапия, поради което това лекуване е спряно.

По тази причина сега той получава единствено лекарства, които само му оказват помощ да не усеща толкоз мощна болежка, без обаче да го лекуват. По-рано от болничното заведение оповестиха, че положението му се стабилизира, а Пеле благодари на почитателите си. Явно обаче той е по-зле, в сравнение с се оповестява.

Преди няколко дни 82-годишната легенда на футбола беше признат в болничното заведение в Сао Пауло, с цел да премине обзор, откакто претърпя интервенция поради израстък на дебелото черво през септември предходната година. Оказа се също по този начин, че той е и с респираторна зараза.

Пеле е единственият троент международен първенец по футбол (1958, 1962, 1970). Той има 77 гола в 92 мача за Бразилия. Пеле е приет за най-хубав футболист на 20 век от Международната футболна федерация (ФИФА). Бразилецът е вписан в Книгата на върховете на Гинес като създател на 1279 гола в кариерата си.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР