Във връзка със затрудненията при преминаване от Великобритания към Франция

...
Във връзка със затрудненията при преминаване от Великобритания към Франция
Коментари Харесай

Няма бедстващи сред блокираните български превозвачи край Дувър

Във връзка със усложненията при прекосяване от Англия към Франция и новите условия за влизане на френска територия българското посолство в Париж е в непрекъснат контакт с френските управляващи, както и с наши сънародници, блокирани край Дувър, оповестиха от Министерството на външните работи (МВнР).

Засега няма сигнали за бедстващи български жители на територията на Франция по отношение на рестриктивните мерки.

С вербална нота българското посолство в Париж още през вчерашния ден е предало писмо от министъра на превоза Росен Желязков до френския му сътрудник Жан-Батист Джебари, в което българската страна алармира за голям брой блокирани български превозвачи на границата сред Англия и Франция, като е отправена молба те да бъдат пропуснати и да продължат пътуването си през Франция.

Късно нощес френското държавно управление взе решение за отваряне на границата с Англия като всички жители на Европейски Съюз, в това число и българските, могат да влязат на територията на Франция, при изискване че показват отрицателен PCR тест, изработен в последните 72 часа. При липса на PCR тест може да бъде възложен негативен антигенен тест вид VUI-2020-12-01. Списък с признаваните от френските управляващи антигенни проби може да видите в приложения файл.

Пътуващите са длъжни да показват резултатите от тестванията на самолетните, морските или железопътни компании преди отпътуването. Тестове ще се вършат на място за блокираните жители, като сега френските и английските управляващи договарят за изискванията, както и за местата, на които ще бъдат осъществявани.

В случай че резултатът от бързия тест е положителен, е належащо да се направи PCR тест. При положителен резултат и от PCR теста, жителите ще бъдат подлагани на 10-дневна карантина, като управляващите във Англия са поели ангажимент да обезпечат условия за това.

Британските лаборатории, които организират антигенен тест вид VUI-2020-12-01, могат да бъдат открити на адрес:

https://www.gov.uk/government/publications/list-of-private-providers-of-coronavirus-testing/list-of-private-providers-of-coronavirus-testing.

https://www.gov.uk/government/publications/list-of-private-providers-of-coronavirus-testing/list-of-private-providers-of-coronavirus-testing (section Providers: general testing)

https://biogroup-laboratory.co.uk/covid-19/find-a-covid-19-test-centre/ (Possible sans rdv mais en s’enregistrant en ligne)

https://doctap.co.uk/services/coronavirus-test/

https://www.thelondongeneralpractice.com/

https://www.doctorcall.co.uk/private-gp-services/coronavirus--covid-19--testing

https://www.londondoctorsclinic.co.uk/services/certificates-medicals/fit-to-fly-certificates-and-letters/
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР