Върховният представител на Европейския съюз по външни работи Жозеп Борел

...
Върховният представител на Европейския съюз по външни работи Жозеп Борел
Коментари Харесай

Жозеп Борел: Отношенията между ЕС и САЩ трябва да бъдат по-стабилни

Върховният представител на Европейския съюз по външни работи Жозеп Борел съобщи във вторник, че връзките сред Европейски Съюз и Съединени американски щати са " жизненоважни и незаменими ", само че че двете страни " би трябвало да ги слагат на по-солидна основи ".

Той означи, че съглашението АУКУС (AUKUS) е " сигнал за пробуждане “, добавяйки, че измененията в американското общество в най-новата история " сигурно ще повлияят на ролята на Съединени американски щати в международен проект ".

" След Афганистан Съединени американски щати изпратиха ясно обръщение за това по какъв начин желаят да пренаредят целите си, изправяйки се основно пред Китай, и ние би трябвало да сме подготвени да се приспособяваме към тази нова обстановка и да поемем нашата част от тежестта, с цел да запазим мира и сигурността света ", съобщи Борел.

Той сподели, че Европейски Съюз и Съединени американски щати би трябвало да стартират разговор за сигурността и защитата, в това число използване на " система за отбягване на проблеми като този към АУКУС в бъдеще ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР