Въпреки безпрецедентните санкции срещу Русия, автомобилни компании от Япония, Корея

...
Въпреки безпрецедентните санкции срещу Русия, автомобилни компании от Япония, Корея
Коментари Харесай

Ето кои автомобилни марки няма да напуснат руския пазар

Въпреки невижданите наказания против Русия, автомобилни компании от Япония, Корея и Китай не престават да работят там. Руските автомобилни публицисти направиха къс лист, показващ кои марки коли към момента работят в страната-агресор и няма да изоставен пазара.

Toyota продължава да работи в Русия, само че заради съществени забавяния на доставките и липса на съставни елементи спря производството в завода в Санкт Петербург при започване на март 2022 година Пресслужбата на марката заяви, че сега веригата за логистична доставка за Русия е нарушена, което доста се отразява на вноса на коли с марките Toyota и Lexus.

„ Ние следим от близко обстановката и се надяваме, че доставките могат да бъдат обновени скоро “, споделиха представители на японския производител.

Руският офис на Suzuki съобщи, че като вносител те " работят в постоянен режим, като не престават да вземат решение казуса с логистичните дупки, а дилърите продават съществуващи артикули на клиенти ".

Корейските компании Hyundai и KIA не са създали никакви изказвания за преустановяване на работата си в Русия. По-рано обаче произвеждане в завода в Санкт Петербург, който създава Hyundai Creta, Hyundai Solaris и Kia Rio, беше спряно заради липса на съставни елементи. Hyundai и Kia не внасят непосредствено коли от Корея. Почти цялата моделна гама от марки се създава в Русия.

Китайската компания Geely също не приключи активността си в Русия. Предварително обаче заводът на компанията в Беларус беше затворен заради липса на съставни елементи. Към днешна дата производството на моделите Coolray и Atlas Pro е обновено. Вносът на Geely от Китай за Русия продължава.

Haval също продължава да работи: компанията има цех в региона на Тула, който създава кросоувъри F7, F7x и Jolion, както и SUV-то H9. Според представител на Great Wall, които държат марката Haval сложната обстановка с доставките се е отразила на работата на завода, както и на целия авто пазар.

„ В момента следим от близко обстановката и поправяме индустриалния проект “, споделиха от представителството на марката.

Chery също продължава да работи, салоните в Русия разполагат с съвсем всички модели. В същото време при започване на март един от източниците на autonews.ru заяви, че марката има проблеми с доставката на нови коли. Тогава обаче представителите на марката не потвърдиха тази информация.

„ Прегледахме логистичните вериги и плануваният размер към момента върви по проект “, обясниха от съветското поделение на Chery.

Освен това колите Changan също се продават в Русия. В телефонен диалог с съветски публицисти, продавачите споделиха, че имат усложнения с доставката на коли, само че ще продължат да работят.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР