Ваксината за деца съдържа 3 грама по-малко от основното вещество,

...
Ваксината за деца съдържа 3 грама по-малко от основното вещество,
Коментари Харесай

Кунчев: Детската ваксина е с по-малко активно вещество

Ваксината за деца съдържа 3 грама по-малко от главното вещество, тя е педиатрична. Но това не я прави по-малко ефикасна. Напротив, тя е толкоз ефикасна, колкото и дозата за възрастни. Особеното е, че тази ваксина е в действителност педиатрична, тя е с изменен състав от позиция на наличието на антигена. Това разгласи основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев, който дружно с началника на отдел "Надзор на заразните заболявания " доктор Кремена Пармакова и изпълнителният шеф на ИАЛ Богдан Кирилов дадоха конференция по отношение на имунизацията на деца на възраст от 5 до 11 година

В България към този момент дойдоха общо 42 000 дози от педиатричната ваксина на "Пфайзер/Бионтех ". 18 хиляди дози се съхраняват в "БулБио-НЦЗПБ ", а по 12 хиляди са изпратени в РЗИ Пловдив и РЗИ Велико Търново. Христиана Бацелова: Ваксината за деца не е пробна течност Ваксината не е пробна, а имаме толкоз доста опит с иРНК и векторните ваксини, тъй че да се приказва за пробна течнос... Прочети повече "При тази ваксина флаконът е с 10 дози, което прави организацията малко по-трудна. Защото просто трябват 10 деца, с цел да се употребява оптимално дозата. Ваксината за деца има и позитивен фактор, тъй като производителите са съумели да я стабилизират и по този начин тя устоя по-дълго време на предпазване при естествени условия ", добави Кунчев. "Данните за резултатност на детската ваксина дават 91% сигурност. Информацията е на база страни като Израел, Съединени американски щати, Канада и други, където имунизацията към този момент се ползва.

Противопоказанията са като при имунизацията за възрастни - болежка на мястото на слагане, леко зачервяване и така нататък Европейската организация по медикаментите даде своето мнение за използването на имунизацията. Към края на ноември са приложени над 18 млн. дози ", добави Богдан Кирилов. "Към момента стартираме с 69 пункта, в които ще може да се откри имунизацията за деца. В тези пунктове се слагат ваксини по принцип. Въпросът е родителите да изискат да защитят децата си. Готови сме да бъдем доста гъвкави, в случай че се насочат към нас претенции от персоналните лекари, че имат искащи деца да имунизация ", добави началникът на отдел "Надзор на заразните заболявания " доктор Кремена Пармакова. За да бъде имунизирано дете против COVID-19, няма да се изисква разрешението и на двамата му родители: "Щом родител е завел детето, за нас това е знак, че той желае да защищити детето от COVID-19 ", съобщи Кремена Пармакова.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР