В забързания начин на живот, който водим, пропускането на закуската

...
В забързания начин на живот, който водим, пропускането на закуската
Коментари Харесай

Тези храни не се консумират на гладно

В забързания метод на живот, който водим, пропускането на закуската е постоянно срещан табиет. Обикновено пием кафе и безалкохолни питиета на гладно, а първото ни хранене за деня включва кисело мляко или чаша естествен сок. Оказва се обаче, че нито едно от тези неща не трябва да се употребява на празен корем.

Диетологът Яна Гришина разкрива и оше един артикул, който не трябва да се хапва на гладно и това е черният шоколад.

В изявление пред съветски медии тя изяснява за какво е желателно да включим натуралния шоколад в ежедневното си меню, ни и какви рискове крие несъразмерната му или неправилна консумация.

Тя отбелязва, че за черен/натурален шоколад се счита този, който съдържа най-малко 55% натурално какао, до момента в който наличието му в млечния шоколад е едвам сред 25-35%.

" Основната разлика при черния шоколад е, че той съдържа по-малко захар и доста повече потребни антиоксиданти. Повечето от калориите в черния шоколад се получават от мазнините, а не от въглехидратите, както при млечния шоколад. Натуралният шоколад е отличен източник на желязо, магнезий, мед, манган и други минерали, а също така бързо усъвършенства настроението ", сподели диетологът.

Гришина добави, че дневно могат да се употребяват към 20-30 грама черен шоколад.

„ Въпреки това не трябва да ядете шоколада на гладно, по добре е да го консумирате като следобедна закуска ", поучава експертът.

А ето и аргументите, заради които не трябва да консумирате кафе, кисело мляко и безалкохолно без да сте хапнали нещо преди този момент:

Кафе

Често потреблението на кафе е съпроводена от пушенето на цигари, което в допълнение утежнява обстановката.

Кофеинът нервира лигавицата на стомаха, увеличавайки секрецията на стомашен сок. Това води до смяна на стомашната киселинност и хронични стомашно-чревни болести.

Може да консумирате чаша кафе единствено след или по време на хранене.

Газирани питиета

Обикновено заран усещаме нараснала жадност, защото тялото ни губи огромно количество вода по време на сън. И е разумно заран да изпием 1-2 чаши чиста негазирана вода на стайна температура, а не някаква газирана напитка.

Студените питиета с въглероден диоксид нервират празния корем и могат да причинят конвулсии, влошена циркулация, тежест и болежка в корема.

По някаква причина е общоприето да започваме деня си с чаша портокалов сок. Всъщност това виждаме в сюжетите на филмите. Но истината е, че киселинността на сока, изключително на цитрусовия, нервира лигавицата на стомаха и може да докара до непоправими вреди.

Кисело мляко и ферментирали млечни артикули

Ферментиралите млечни артикули няма да нанесат огромна щета на празен корем, в случай че киселинността му не е нарушена, само че няма и да са от изгода.

Бактериите, на които тези храни са богати, умират в нападателната киселинна среда на празния корем.

Млечните артикули са потребни за лека закуска денем сред храненията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР