За трета поредна година се проведе Регионален ученически конкурс Културна

...
За трета поредна година се проведе Регионален ученически конкурс Културна
Коментари Харесай

За един ден Севлиево се превърна в „център на географията“

За трета поредна година се организира Регионален училищен конкурс „ Културна традиция и великолепие в моя роден край ”, в който присъединяване взеха близо 100 възпитаници. „ Този конкурс е уникален в България “, обърна се към гостите ръководителят на Асоциацията на професионалните географи и регионалисти проф. Марин Русев иКонкурсът е проведен от Регионалния клон на Асоциацията на професионалните географи и регионалисти в Габрово и представител акцентира: „ Започна като районен, а в третото му издание се включиха възпитаници от учебните заведения в Северна Централна България. Така през днешния ден, Севлиево се трансформира в „ център на географията “. Това обаче стана допустимо с помощта на поддръжката на „ Идеал Стандарт – Видима “. “



Валентин Ганев, шеф на завода за керамика връчи премиите на спечелилите в най-оспорваната категория „ Видеоклип “ за възпитаници от 8 до 12 клас.



Той благодари за съвършената организация на състезанието, обърна се към учителите „ да предават и научават децата на полезностите, които са значими да останат и пребъдат, тъй като децата са бъдещето “ и пожела на учениците да не престават все по този начин да демонстрират своите познания.



Победителите в категория ВИДЕОКЛИПОВЕ (8 - 12 клас) са:

1. Давид Димитров Георгиев - СУ,,Кр. Попов " – гр. Левски

2. Мирослав Емилов Йорданов ПГМЕТ,,Ген. Ив. Бъчваров “ – гр. Севлиево

3. Жени Ивайлова Живкова -ПМГ,,Акад. Ив. Гюзелев " – гр. Габрово



Награждаването на учениците почете и заместник-областният шеф Даниела Маринова, която посочи, че в този конкурс присъединяване са взели възпитаници от 23 учебни заведения от областите Габрово, Велико Търново, Ловеч и Плевен. Тя връчи премиите на спечелилите в категория „ Есе “.



В категория „ Рисунка 5 -7 клас премиите на спечелилите връчи Ани Андреева, шеф ПГМЕТ „ Ген. Ив. Бъчваров “.



В категория „ Рисунка “ 8-12 клас премиите връчи проф. Марин Русев. Поощрителни награди връчи Мирослав Марков, шеф на „ М-ПРЕС “ ООД.



Конкурсът е проведен от Регионалния клон на Асоциацията на професионалните географи и регионалисти в Габрово и представители на неговата общинска секция в Севлиево. Географското съревнование се организира в съдействие с Регионалните ръководства на образованието – Габрово, Велико Търново, Плевен и Ловеч, с общителното домакинство на ПГМЕТ „ Ген. Иван Бъчваров “– Севлиево, под патронажа на кмета на Община Севлиево и Областната администрация Габрово.



Разработките на учениците бяха оценени от без значение 5-членно експертно жури, чиито членове не са от административните области на участващите в състезанието възпитаници.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР