2 дни преди изборите за европейски парламент, ново научно изследванепоказва,

...
2 дни преди изборите за европейски парламент, ново научно изследванепоказва,
Коментари Харесай

Ново изследване показва по-голяма привързаност на европейците към ЕС

2 дни преди изборите за европейски парламент, ново научно изследванепоказва, че жителите на Европейския съюз се усещат все по-привързани съм Блока, написа Българска телеграфна агенция.

Проведено взаимно от Университета на Саарланд и Марбургския университет " Филипс " въз основа на изследвания на публичното мнение " Евробарометър ", то демонстрира ясна наклонност на увелчаваща се поддръжка за Европейски Съюз. В допитванията на " Евробарометър " са взели участие 600 000 души от всички 27 страни членки в интервала от 1991 година до 2023 година

В проучването, оповестено в " Журнал на европейска обществена политика ", жителите на Европейски Съюз правят оценка привързаността си към блока по канара от 1 до 4. Подкрепата за Европейски Съюз е повишена при всички генерации и във всички възрастови групи. Младежите, за които от време на време се счита, че са по-големи последователи на Европейски Съюз, защото са имали преимуществото да вземат участие в обменни стратегии и да пътуват по-свободно, не съставляват ясно изключение, демонстрира проучването.

Големи провокации, пред които беше изправен Европейският съюз, като пандемията от КОВИД-19 и войната в Украйна, ускориха вътрешната му единодушие, макар че световната финансова рецесия и последвалата я рецесия в еврозоната преди този момент бяха довели до утежняване на отношението към Европейски Съюз.

Тази седмица се произвеждатизбори за Европейски парламент, които започнаха през вчерашния ден в Нидерландия и ще приключат в неделя.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР