Еднократната помощ за всяко новородено второ или трето дете за

...
Еднократната помощ за всяко новородено второ или трето дете за
Коментари Харесай

Родители получават до 6 530 лева?

Еднократната помощ за всяко новородено второ или трето дете за работещи родители да е в размер не по-малък от седем пъти минималната работна заплата. Или за тази година, в случай че бъдат признати измененията, значи до 6530 лв.. Това плануват промени в Закона за фамилните помощи за деца импортирани от Българска социалистическа партия в Народното събрание.

За работещи ще се одобряват тези родители, които са били обезпечени най-малко 24 месеца преди раждането на детето.

Друга смяна в закона, която от Българска социалистическа партия оферират, е еднократната помощ за майка или осиновителка студентка, учаща постоянна форма на образование, да е в размер не по-малък от 10 минимални заплати или 9 330 лв. към тази година.От левицата се аргументират, че бедността и общественото разслоение на българското общество прогресивно нарастват. Разликата в приходите сред най-бедните и най-богатите у нас е над осем пъти, при приблизително в Европейски Съюз – 5,5 пъти.

Освен това, хората, които получават приходи под нужния за естествен живот по отношение на междинните български стандарти, доближават 70%, а тези в риск от беднотия или обществено изключване са 40%.

От Българска социалистическа партия оферират и промени в Закона за налозите върху приходите на физически лица, с които приходите от заплата на българите под 26 години да не се таксуват с налози, написа pariteni.bg.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР