В областите Видин, Враца и Монтана само 1/3 от пътищата

...
В областите Видин, Враца и Монтана само 1/3 от пътищата
Коментари Харесай

Коритарова: Във Враца, Монтана и Видин 1/3 от пътищата отговарят на условията за обходен маршрут

В областите Видин, Враца и Монтана единствено 1/3 от пътищата дават отговор на изискванията за обходен маршрут. Останалите са в неприятно и доста неприятно положение. Това съобщи служебният министърът на районното развиване и благоустройството Виолета Коритарова пред Българска национална телевизия от затворения за втори ремонт път сред Мездра и Лютидол.

Тя беше съпроводена от служебния министър председател Димитър Главчев, с който ревизираха нуждата от затварянето н а правата Ботевград-Мездра и осъществяването на строителните действия там. Днес той т във връзка постъпили тъжби в Държавна организация " Национална сигурност ", подадени против членове на и против екипа на фондация " Даная ", от " Търговска лига - световен аптечен център " АД и

От затворената за ремонт пътна права служебният министър председател прикани за самообладание и схващане . Хората би трябвало да схванат, че с цел да стане по-добре, би трябвало да се понесат някои неволи, сподели Главчев.

" Ще стане доста по-добре от преди. " Петрохан " ще бъде ремонтиран, в случай че има провали по настилката. Сложена е и специфична настилка против превъртане на тировете. От петък до неделя няма да се движат ТИР-ове, в интервалите, когато хората пътуват за работа през делничните дни също няма да се движат тежкотоварни камиони ", уточни още служебният министър председател.
 Протестиращи блокираха прохода
Протестиращи блокираха прохода " Петрохан "

Демонстрантите са недоволни, че тежкотоварния трафик минава под прозорците им

От своята страна Коритарова уточни, че най-късно до края на тази година ремонта на пътя би трябвало да е готов  и при закъснение ще има наказания, които ще се бъдат налагани навреме.

Тя подчерта, че затварянето на пътя е неотложно, с цел да се довършат оборудванията по него. " Нямаше различен вид. Нашата цел беше по-рано да затворим. Направихме обстойни разбори, няма по какъв начин да осигурим сигурност на пътуването и по едно и също време сигурност за строителните служащи ", добави още тя.

Относно неналичието на надзор на обходните направления (какъвто е липсвал и по време на предходния ремонт) министърът на районното развиване и благоустройството увери, че ще се направи всичко допустимо, с цел да бъде обезпечен подобен.

Запитана за неприятното положение на пътя край село Моравица, откъдето е отклонен част от трафика поради ремонтът на пътя Мездра - Лютидол, Виолета Коритарова разяснява, че когато служебното държавно управление е пристигнало на власт е заварило липса на контракти за настоящ ремонт и поддръжка. Има към този момент размразени контракти и скоро ще се правят поправки, допълня тя.
 Министерство на регионалното развитие дефинира обходните направления поради ремонта на пътя Мездра - Ботевград
Министерство на регионалното развитие дефинира обходните направления поради ремонта на пътя Мездра - Ботевград

Постигнато е единодушие обходът през Петрохан да бъде въведен за период от 30 дни

Припомняме, че отклоняването на тежкотоварните коли през прохода " Петрохан " провокира недоволства в някои обитаеми места, които са наранени от ремонта на пътната права сред Мездра и Лютидол. Една от аргументите беше, че тировете ще повредят пътната настилка,

Това е втори ремонт на тази права, като първият стартира в средата на мината година
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР