Жените над 45 преуспяват в кариерите си, изявяват се в

...
Жените над 45 преуспяват в кариерите си, изявяват се в
Коментари Харесай

Няма пауза в менопаузата: само рестарт

Жените над 45 преуспяват в кариерите си, изявяват се в нови сфери, намират любовта, отглеждат деца, пишат пиеси, издават книги, появяват се на кориците на списания, знаят кои са, какво желаят и какво могат.

Тяхното място не е настрана от живота, а точно в неговия епицентър: където зрелите дами могат да унищожат предразсъдъците от висотата на опита и на бъдещето си.

Разбира се, биологията е незаобиколима. Яйчниковият ресурс е привършен. Нивата на естроген и прогестерон падат. Месечният цикъл става неточен, от време на време по-обилен или по-болезнен.

Появява се хормонален дисбаланс, който води до промени в настроението, нарушавания на съня.

Не всичко обаче е мрак, нощно изпотяване или мозъчна мъгла.

Първата крачка, която можем да създадем, с цел да приемем навлизането в този нов стадий от живота си, е да сме осведомени и да споделяме. Когато сме наясно с какво си имаме работа, е доста по-лесно да го направляваме, да преминем оттатък и даже да побеждаваме над него.

И до момента в който менопаузата въпреки всичко е тематика в публичното пространство от известно време, въпреки и доминирана от постоянно фаталистични или несъответстващо хумористични показа, то за перименопаузата се заприказва относително неотдавна. Този интервал нормално стартира към 40 години, въпреки, несъмнено, стартът му е да е строго самостоятелен, и се характеризира с леко повишаване на тегло, промени в контура на лицето, повечко бръчки и леко изтощен тип.

Докато физическата интензивност и здравословното хранене в 20-те и 30-те ни години са били по-скоро пожелателни, след 40 те стават наложителни, в случай че желаеме да действаме с цялостния си потенциал. Съветите за целеустремено понижаване на напрежението, дихателни и медитативни практики, психотерапия, постоянен спорт и по-чест допир с природата стартират да звучат напълно на място.

Грижата за кожата също добива нови измерения: към този момент не можем да си позволим да употребяваме каквито и да е козметични артикули и да не поставяме старания, с цел да поддържаме кожата си в добър тонус.

Тук се намесва френският бранд Vichy, който построява продуктовата си линия на стабилната база на научния взор върху хормоналните промени, през които минават дамите в края на репродуктивния си интервал.

Сега френската дермокозметична марка има нов, усъвършенстван артикул - дневен крем Neovadiol със слънцезащитен фактор SPF50. Той стяга кожата и я пази от появяването на тъмни петна с разширения си комплекс от дейни съставки за справяне със стареенето на кожата по време на менопаузата. Защитата от слънцето е наложителна във всеки стадий от живота ни, само че в зрелост тя ни е нужна целогодишно.



Проксилан, дестилат от семена на сена, омега 3, 6 и 9 мастни киселини, хиалуронова киселина и минерализираща вулканична вода са главните съставки, посредством които от Vichy компенсират загубата на липидите, понижават бръчките и стягат кожата. Широкоспектърната UV отбрана предотвратява появяването на нови пигментни петна, лунички и бръчки, ниацинамидът изсветлява тъмните петна, а специфичният перлен пигмент ги прави по-малко забележими.

Максимално ефикасният метод във връзка с опазване положителния тип на кожата включва следния протокол за грижа: няколко капки заран преди крем за стягане и отбрана от тъмни петна Neovadiol SPF50 и нанасяне на подхранваща нощна грижа за кожата в интервала след менопаузата вечер.

За дамите в перименопауза, специалистите от Vichy предлагат използването на ежедневна грижа за плътна и стегната кожата в перименопауза заран, а като слънцезащита.

В серията има и грижа за околоочния силует и устните, дневна грижа с уплътняващ и изпълващ резултат, нощен крем с уплътняващ и ревитализиращ резултат.

Всички формули на продуктите са клинично тествани от кожни лекари и офталмолози върху дами с сензитивна кожа в менопауза.

Ако се намирате на прага на този нов стадий от живота си и обществените медии са ви наплашили, че всеки миг ще се разделите с насладите на всекидневието, със половото си предпочитание и с хубавата си кожа, може да се присъедините към Фейсбук групата „ “, в които дами разискват по какъв начин да се оправят най-безболезнено с измененията.



Не е належащо да се поддаваме на страха и на заблудата, която семантично съдържат в себе си думите „ перименоПАУЗА “ и „ меноПАУЗА “. Времето, което бележи края на менструалния цикъл, въобще не е наложително изискване за „ пауза “, а в противен случай.

По-скоро това е миг за рестарт, в който дамите могат най-накрая да се извърнат към личните си потребности и стремежи и да ги следват без възприятие за виновност и терзание.

Та нали в ранната ни младост кожата също имаше своите проблеми (прекомерно омазняване, акне), само че никой не говореше за тийнпауза?

Няма потребност да се опасяваме от името. Няма потребност да се опасяваме и от това, което то посочва. Нека назовем перименопаузата и менопаузата с същинските им имена, дано се срещнем с тях, с цел да можем да ги посрещнем почтено, въодушевено и даже нетърпеливо.

А Vichy са наш приближен сътрудник в тази неизбежна среща: подобен, на който можем да се облегнем когато и да е и да разчитаме, че ще ни оказва помощ, до момента в който стъпим от другата страна: там, където предменструалният синдром е единствено спомен.

Не звучи толкоз неприятно, нали?
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР