В парламента бе подновено започналото още миналата сряда заседание, а

...
В парламента бе подновено започналото още миналата сряда заседание, а
Коментари Харесай

Парламентът стартира, обсъждат номинациите за нов председател

В Народното събрание бе възобновено почналото още предходната сряда съвещание, а депутатите  ще създадат нов опит да изберат ръководител на 49-ото Народно заседание.

В началото Андрей Цеков от " Продължаваме промяната-Демократична България " постави клетва като депутат на мястото на напусналата Лена Бориславова.
-->
Първата и втората политически сили се схванаха след няколкодневни договаряния кой да заеме председателското място в Народното събрание като реализираха сделка за ротационния принцип на председателство.

След съглашението от ПП-ДБ оповестиха, че през днешния ден ще поддържат номинацията на Росен Желязков, а в случай че Народното събрание работи повече от три месеца, ще има ротация с представител на ПП-ДБ.

" Даваме си сметка, че този наш ангажимент е израз на доброжелателен звук сред двете политически групи, че не може да бъде закрепен с акт на Народно събрание и разчитаме, че той ще бъде спазван в бъдеще и от двете страни ", сподели Десислава Атанасова от ГЕРБ.

Освен кандидатурата на Росен Желязков, е импортирана и кандидатура от " Възраждане " - на юриста Петър Петров.

Росен Желязков от ГЕРБ-СДС ще бъде подсилен през днешния ден за ръководител. Условието е той да се ротира на 3 месеца с излъчения от " Продължаваме Промяната-Демократична България " Никола Минчев. Докато Желязков е ръководител на Народното събрание, ръководителят на правната комисия ще бъде от ПП-ДБ.

Двете най-големи политически обединения се схванаха и за законодателна стратегия за 49-ото Народно заседание. Коалиция " Продължаваме Промяната-Демократична България " обаче още веднъж потвърдиха, че няма да поддържат кабинет на ГЕРБ-СДС.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР