В основата на непрекъснатите циркове и заплахи за оставки в

...
В основата на непрекъснатите циркове и заплахи за оставки в
Коментари Харесай

Само в Lupa.bg: Войната за Лукойл подпали Пирогов

В основата на непрекъснатите циркове и закани за оставки в ръководещата коалиция през последните дни стои не какво да е, а настоящата тематика за " Лукойл ", споделиха пред Lupa.bg опозиционни депутати. Още преди компанията да разгласи, че има намерение да продаде активите си в България, и ПП-ДБ, и ГЕРБ почнали да кроят проекти по какъв начин да завлечен печелившия цех. 

За тази цел кръгове към сглобката спуснали инструкция да се подвига пушилка, до момента в който опекат новата договорка. Така една от косвените жертви на тази титанична борба се оказал шефът на " Пирогов " доктор Валентин Димитров. Той трябвало да падне курбан, с цел да е ясно на съперниците, че тази битка е безмилостно жестока. Същият знак бил в действие във връзка с здравния министър Христо Хинков, чиято оставка се желае от няколко дни. 

Родните ръководещи обаче си правели сметки без кръчмар във връзка с " Лукойл ", тъй като малко от тях били наясно какво в действителност съставлява холдингът и по какъв начин действа.

„ Самият Лукойл е нищо - той е просто един цех, част от многото. Той е късче от огромния пъзел и даже да го откраднат, няма по какъв начин да пласират продукцията в Европа. А няма къде другаде – Турция си има петрол. На Русия и Иран ли ще продават?! ”, разясни пред Lupa.bg специалист от икономическото ведомство.

Друга значима детайлност, която не се тиражира в медийното пространство е, че " Лукойл "  е холдинг, в който дяловете са разпределени сред голям брой акционери, включително американски. На процедура съветското присъединяване в компанията е не повече от 30%. Всички снабдители и дистрибутори също съставляват част от холдинга - тъй че компанията изцяло затваря кръга с всичко, което й е належащо.

„ Нашите циркаджии не могат да вземат " Лукойл ", никой няма да ги допусне. Но те желаят да се вклинят в схемата, с цел да лапат и те нещо ”, разясниха енергетици. Всъщност новината към продажбата на " Лукойл "  имала и друго тълкувание.

„ Нищо чудно това да е вътрешна игра на " Лукойл "  заради ембаргото и да става дума за фиктивна промяна на собствеността. Както вършат германците – те отново купуват съветски газ, само че през Индия. През последната година Индия усили три пъти вноса си на нефт и газ и надлежно – износа ”, изясни наш човек в икономическото министерство.

Целият този дим и пушек, който се вдигал в медийното пространство пък бил, както постоянно, за пред електората и за сметка на електората – с цел да ни натоварят с още повече пари.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР