Безброй пясъчни фигури на тема вяра и суеверия се появиха

...
Безброй пясъчни фигури на тема вяра и суеверия се появиха
Коментари Харесай

Вяра и суеверия: Открит е фестивал на пясъчни скулптури в Дания

Безброй пясъчни фигури на тематика религия и суеверия се появиха на брега на Фестивала на пясъчните статуи в Хундестед, Източна Дания. Започнал през 2012 година и провеждащ се за тринадесета година, фестивалът е основан като средство за привличане на туристи в дребното крайбрежно градче с население от едвам 8000 души. Организаторът Кристиан Варер споделя, че когато мероприятието навлиза в своята „ нещастна тринадесета “ година, те вземат решение да изследват тематиката за суеверията.
Вярата е нещо, за което всеки би трябвало да мисли или с което би трябвало да се оправи. А суеверието също е тип религия или най-малко в миналото е било.
Кристиан Варер, уредник на Фестивала на пясъчните статуи в Хундестед

Ежегодният фестивал притегля редица водещи интернационалните скулптори на пясъчни фигури от Белгия, Канада, Нидерландия, Италия, Латвия, Обединеното кралство, Съединените щати и други Тази година вземат участие над 10 интернационалните създатели, като множеството от тях създават по две творения в продължение на две седмици. Канадската скулпторка Севелин Борегард работи с пясък от пет години, само че преди този момент е извайвала произведения от сняг и лед.
Този пясък е изключително корав. Когато изсъхне, водата се изправя. А когато приключим с детайлите, напръскваме малко лепило и вода, с цел да се защищити от дъжд и вятър и от слънцето, тъй че финалният артикул да остане недокоснат.
Севелин Борегард, песъчлив ваятел от Квебек, Канада

Скулптурата „ Падаща звезда “ на Борегард е отпратка към нейното индианско завещание. Издълбаването на високото създание ѝ лишава 10 дни.

„ Моята статуя е отдадена на падащата звезда. Баща ми ми разказваше, че когато видя падаща звезда мога да си пожелая нещо и то ще се сбъдне. За мен е доста значимо да вярваш в себе си и в живота “, споделя Севелин Борегард – песъчлив ваятел от Квебек, Канада.

Очаква се над 60 000 гости да се вгледат в смелите творения през шестте месеца на мероприятието. Фестивалът на пясъчните статуи в Хундестед ще се организира от 17 май до 20 октомври 2024 г.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР