Изявленията на Съединените щати във връзка с искането на Международния

...
Изявленията на Съединените щати във връзка с искането на Международния
Коментари Харесай

Русия: САЩ реагират на МНС като скорпион, който се е ужилил сам

Изявленията на Съединените щати по отношение на настояването на Международния углавен съд (МНС) за заповеди за арест против израелски водачи наподобяват на реакцията на самоужилен скорпион. Това съобщи формалният представител на съветското външно министерство Мария Захарова, представена от ТАСС.

" Изявленията на Вашингтон по отношение на обвиняванията на МНС против израелското управление наподобяват на реакцията на жилнат от себе си скорпион или на паяк, оплел се в личната си мрежа ", написа Захарова в канала си в Telegram.

Според дипломата, " че пагубната обстановка в Близкия изток е дело на американски политически инженери, че легитимирането на МНС, който не е приет от самите щати, според от обстановката, е визитната картичка на англичаните.

По-рано ръководителят на Камарата на представителите на Съединени американски щати Майк Джонсън съобщи, че американските законодатели обмислят опцията за налагане на наказания против МНС, в случай че бъде издадена заповед за арест на израелския министър председател Бенямин Нетаняху.
 Байдън за ареста на Нетаняху от МНС: Не може да има равно отнасяне на Израел и
Байдън за ареста на Нетаняху от МНС: Не може да има равно отнасяне на Израел и " Хамас "

Блинкън сложи под въпрос легитимността на съда

Прокурорите на МНС започнаха да проверяват палестинските територии през 2021 година Става въпрос за вероятни военни закононарушения и закононарушения против човечеството, осъществени в Ивицата Газа от израелските сили и въоръжените палестински групи, в това число " Хамас ".

Както означи прокурорът на МНС Карим Хан, хипотетичните закононарушения, осъществени по време на ескалацията на палестинско-израелския спор, който стартира през 2023 година, също попадат в юрисдикцията на прокуратурата .

На 7 октомври 2023 година бойци на " Хамас " изстреляха ракети против Израел и нахлуха на територията му, а в отговор израелските военни започнаха сухопътна интервенция в линията Газа.
 Главният прокурор на МНС желае ареста на водача на Хамас и на израелския министър председател
Главният прокурор на МНС желае ареста на водача на Хамас и на израелския министър председател

Панел от съдии към Международният углавен съд ще прегледа молбата на Карим Хан
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР