В Общинската избирателна комисия (ОИК) е постъпила жалба за вероятна

...
В Общинската избирателна комисия (ОИК) е постъпила жалба за вероятна
Коментари Харесай

Общината: Жалбата срещу кмета Терзиев е неоснователна

В Общинската изборна комисия (ОИК) е постъпила тъжба за евентуална несъответственост на кметската служба на Васил Терзиев поради дяловото му присъединяване във компания “Мадж.ио ” ООД. Предстои ОИК да се произнесе по жалбата, импортирана от Радио и Телевизия “Истина и независимост ”, се напомня в прессъобщение от Столичната община.

 

В него се споделя, че " в името на прозрачността и законосъобразността на всяко деяние на новия кмет на София, желаеме да изясним обстоятелствата ".

" Васил Терзиев не е нарушил настоящото законодателство и е спазил всички условия на Закона за локалното самоуправление. Ще окажем цялостно подпомагане на институциите за изясняване на обстоятелствата и събитията.

Близо месец преди клетвата за кмет, още на 17 октомври 2023 година, Васил Терзиев излиза от миноритарното си присъединяване в сдружението, в което не е изпълнявал управническа функционалност, с контракт за прекачване на дялове. Това е датата, от която Васил Терзиев в действителност престава да бъде притежател.

Отговорност на сдружението, от което той излиза месец преди встъпването си в служба, е да отрази измененията в Търговския указател.

Жалбата е неоснователна, тъй като действието на контракта за прекачване на дялове настава с постигането на единодушие, а съгласно Закона за комерсиалния указател вписването на променените условия има единствено оповестително и защитно деяние ", се споделя още в известието от " Московска " 33.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР