Западните официални лица продължават публично да обсъждат правото на Украйна

...
Западните официални лица продължават публично да обсъждат правото на Украйна
Коментари Харесай

ISW: Кремъл цели Западът да направи отстъпки по отношение украинс...

Западните публични лица не престават обществено да разискват правото на Украйна да употребява оръжия, предоставени от Запада, за нанасяне на удари по военни цели в Русия.

Това става на фона на съветските старания да убедят Запада да продължи със самоналожените ограничавания и да раздели единството на НАТО.

 

Полският министър на външните работи Радослав Сикорски съобщи по време на изявление за The Guardian, оповестено на 25 май, че Полша поддържа правото на Украйна да нанася удари по военни цели в Русия и че Западът би трябвало да спре да " лимитира непрекъснато " поддръжката си за Украйна. Сикорски означи, че Русия продължава да нанася удари по гражданска инфраструктура в Украйна и че Европа би трябвало да усъвършенства способността си да " играе играта на ескалация... като държи Путин в неопределеност ".

 

Италианският външен министър Антонио Таяни съобщи на 26 май, че Украйна би трябвало да употребява единствено оръжия, предоставени от Италия, на територията на Украйна, а немският канцлер Олаф Шолц съобщи, че " няма причина " да се анулират рестриктивните мерки на Запада върху потреблението от Украйна на западни оръжия за нанасяне на удари на територията на Русия, защото рестриктивните мерки на Германия " работят.

 

Председателят на непрекъснатата делегация на Украйна в Парламентарната асамблея на НАТО Йехор Чернев загатна, че Белият дом преразглежда политиката си, ограничаваща опциите на Украйна да нанася удари по цели в Русия с оръжия, предоставени от Съединени американски щати, което подхожда на известието на New York Times от 22 май, че държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен упорства пред президента на Съединени американски щати Джо Байдън да анулира тези ограничавания. ISW продължава да прави оценка, че западните ограничавания върху способността на Украйна да нанася удари по военни цели в Русия са основали леговище в граничната зона на Русия, откъдето съветските самолети могат да нанасят удари с плаващи бомби и ракети по украински позиции и където съветските сили и техника могат свободно да се събират, преди да влязат в пердах.

По време на изявлението си от 25 май Сикорски също по този начин загатна, че публични представители на Съединени американски щати са заплашили да нанесат удари по съветски военни концентрации и фронтови позиции в Украйна, в случай че Русия употребява тактически нуклеарни оръжия в Украйна, което провокира отговора на заместник-председателя на съветския Съвет за сигурност Дмитрий Медведев, който заплаши, че удар на Съединени американски щати против съветска цел в Украйна ще " стартира международна война ".Медведев отхвърли Съединени американски щати да са отправяли сходна опасност, разкритикува Сикорски като несръчен и заплаши, че Полша " ще получи своя дял радиоактивна пепел ", в случай че НАТО разположи тактически нуклеарни оръжия в Полша. Медведев насочва тази опасност на своя англоезичен акаунт в X (бившiq Twitter), което допуска, че изказванията му са предопределени за интернационална публика. Възможно е Медведев да се пробва да открои изказванията на Сикорски като ескалиращи, с цел да вбие чеп сред Полша и други държави-членки на НАТО. Руските публични лица евентуално ще продължат да изискват от Запада да съблюдава случайно определени " червени линии " по отношение на западната поддръжка за Украйна в изискванията на непрекъснати съветски военни закононарушения и експанзия, изключително когато Западът продължава да разисква опцията Украйна да употребява западни оръжия за нанасяне на удари по цели в Русия.

 

Съобщава се, че през 2024 година съветската отбранителна индустриална база (ОИБ) ще създаде три пъти повече артилерийски снаряди, в сравнение с Западът ще създаде, макар че съгласно известията съветските снаряди страдат от проблеми с контрола на качеството, а украинската артилерия е по-точна от съветската.

 

Служители на Кремъл не престават да показват, че Русия не се интересува от смислени договаряния с Украйна и предизвикват осведомителните интервенции на Кремъл, които имат за цел да принудят Запада да направи отстъпки във връзка с суверенната територия и народа на Украйна. Кремъл поредно пропагандира изказвания, че украинската страна и държавно управление са изгубили своята легитимност, суверенитет и самостоятелност вследствие на придвижването Евромайдан през 2014 година

 

Изявлението на ръководителят на съветската Държавна дума Вячеслав Володин от 26 май,  чe Украйна " е престанала да съществува като правова страна " и че " всички съглашения с нелегитимен президент са невалидни и могат да бъдат оспорени в бъдеще ", допуска, че Русия не смята за годни никакви съглашения, подписани с Украйна след 2014 година, и че евентуално няма да съблюдава и никакви бъдещи съглашения, подписани с актуалното украинско държавно управление, в това число вероятно бъдещо съглашение посредством договаряния.

Кремъл нееднократно е насърчавал осведомителни интервенции, които целят да убедят Запада да направи отстъпки във връзка с украинската териториална целокупност и суверенитет. Всяко контрактувано съглашение, което не включва директно законното държавно управление на Украйна, би означавало занемаряване на суверенитета на Украйна като самостоятелна страна.

 
Наскоро съветските сили потвърдиха напредъка си край Сватове, Авдеевка и град Донецк.

 

Съобщава се, че някогашните бойци от групата " Вагнер " не престават да образуват нови отряди под управлението на Росгвардия и чеченския Спецназ " Ахмат ".

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР