От МО добавят, че решението за участие на български войски

...
От МО добавят, че решението за участие на български войски
Коментари Харесай

MO: България няма да участва с военнослужещи на територията на Ук...

От МО прибавят, че решението за присъединяване на български войски в интервенции отвън територията на нашата страна може да вземе единствено Народното събрание (НС). Такова предложение в никакъв случай не е било на дневен ред, споделят от министерството.

 

От там напомнят, че в осъществяване на решение на Народното събрание, страната ни е декларирала присъединяване в подготвителната задача на Европейския съюз (ЕС) за подкрепяне на Украйна. 

Подготовката на персоналния състав се организира на територията на Федерална република Германия, Полша и други страни членки на Европейски Съюз. В рамките на тази задача се планува и образование в България на бойни санитари - до 60 души за една година, подчертаха от ведомството.

 

В събота служебният министър на защитата, че хибридните офанзиви на Русия са свързани с деформиране същността на нашата помощ за Украйна и решенията на Народното събрание по повод помощта на Украйна. Той акцентира, че помощта за Украйна се базира на интернационалното право и тя не е интервенция във войната по никакъв метод. Запрянов добави, че тази хибридна опорка, че ще изпращаме войски в Украйна повлиява доста и на претендентите за военнослужещи. Нямаме никакви планове да изпращаме войски в Украйна, тъй като нашият парламент не е взимал такива решения.

 

Никой не може да изпрати войски отвън територията на страната, без да има решение на Народното събрание, сподели още служебният министър.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР