Конфронтацията между руския народ и вражеските машини вече се превърна

...
Конфронтацията между руския народ и вражеските машини вече се превърна
Коментари Харесай

Как руският войник се спаси от атаката на седем дрона-камикадзе: Такова нещо не сте виждали!

Конфронтацията сред съветския народ и вражеските машини към този момент се трансформира в знак на специфичната военна интервенция. Човек побеждава машина, ръководена от оператор палач още веднъж и още веднъж. Новият случай като цяло надмина всичко, което се виждаше по-рано по време на борбите. Повече четете в материала от Цариград.

Но първо, дано си спомним сходни случаи на героични борби с БЛА. Руското министерство на защитата приказва за конфликта сред частния водач Евгений Акулов и вражеските дронове, когато той два часа защитаваше загубен танк с противодроново оръдие.

" Врагът предприе голям брой офанзиви в опит да унищожи съветската бронирана техника. Но персонално редови войник Евгений Акулов унищожи три FPV дрона, "

- оповестиха от министерството на защитата.

Представен за мъртъв

В началото на тази година дагестанският войник Гаджимурад Казанбиев, който беше нападнат от украински дронове край Бахмут, получи осколкови рани в краката и ръцете, качи се в землянката, където се престори на мъртъв.

Противникът изпраща дронове против него седем пъти, Казанбиев е заставен да прекара 21 дни в скривалище, след което на разсъмване, когато интензивността на дронове спада доста, сигналистът Валентин Петров и картечникът Владимир Семьонов, рискувайки живота си, пропълзяват до него и го придвижват го надалеч при своите.

Не по-малко резонансен беше казусът с частния 3-ти батальон на 91-ви обособен стрелкови полк Хатамов, който, връщайки се за ранен сътрудник, беше нападнат от дрон камикадзе. Но боецът не се изненада и събори смъртоносната сепия с чантата си, като получи леки пострадвания. Успява да изтегля ранен боец.

Какво да извършите, в случай че нямате спортна чанта? Пръчка ще свърши работа. Именно с нейна помощ съветският войник се оправи с украинската „ птица “, която го следваше по петите - ясно е за какви цели.

Миналата зима войник от Първи армейски корпус на Донецк с позивна „ Бабай “ изкусно примами върху себе си цели три противников дрона камикадзе, които избухнаха, без да причинят ни минимум щета на 46-годишния боец.

Донецчанинът натрупа опит в бягството от смъртоносни машини с помощта на своите командири. Жалко, че видеото сподели борба единствено с един от тях.

Друг гражданин на Донецк, 41-годишният Рустам Худайнуров, стана първият, който притегли вниманието към борбата сред мъж и дрон. Видеото, където той, лежащ в ров, хвърля летящи против него гранати от квадрокоптер, провокира огромен възторг.

" Лежах в един окоп от безизходност, бях толкоз ранен и не можех да мръдна. Но в случай че можете, по-добре е да се движите, с цел да е мъчно дрона да ви удари с граната.

Ако снаряд лети непосредствено в изкопа, тогава е по-добре да се опитате да избягате от него. Гранатата не избухва незабавно. Има 4-5 секунди от момента на изпускането му. И би трябвало да запомните, че в случай че се опитате да хвърлите граната, тя може да избухне в ръката ви, "

- сподели Рустам на КП.

Това е невероятно: оживял след три офанзиви

Сензация, която в последно време се разяснява и в тила, и в фронта: наш войник избегна седем летящи против него един след различен дрона. И освен, че се държеше умерено, само че и извърши задачата, пресичайки самичък рисково поле с „ потребния товар “, без даже да го изпусне от ръцете си по време на офанзивата.

Този случай сигурно е невиждан и героят заслужава премия за храброст и героизъм. И няма подозрение, че скоро обществеността ще научи името на този храбрец.

Ето по какъв начин се случи, на видео. Боецът се движи през терен, посипан с избухливи кратери, носейки тежък товар.

Изведнъж покрай него избухна детонация и врагът стартира да нападна. Но воинът не забавя темпото.

Експлозията издига облак от нечистотия, прахуляк и пушек, само че нашият боец е невредим. И тогава има втори удар зад мен! Наистина ли е човек от плът и кръв? Само за секунда пуска товара си, само че незабавно го подвига и потегля към руините на къщата.

Близо до белия дирек вражеският дрон още веднъж потегля да таран, „ дребната фигура “ прави цикъл и ловко заобикаля заплахата.

Това е крайната цел. Боецът с товара си отива в землянката. Сега той е вън от заплаха, а врагът има минус седем дрона и огромен минус към техния професионализъм.

Между другото, каналите на TG оповестяват, че във видеото са снимани три дрона и този войник е избягал от седем дрона в тази борба. Без нито един изстрел. Всички паднаха наоколо, без да го наранят.

Цариград беседва с члена на СВО, създател на телеграм канала „ Приятели на майор Селиванов ” Алексей Селиванов.

Водещ: Как бойците от съветската войска съумяват да победят летящи противников роботи?

Алексей Селиванов: Войната се промени, в това число пехотата. Изменени са и условията за сигурност и държание на елементарния пехотинец. Днес всички се бият в бронежилетки, които защищават оптимално повърхността на тялото. Боецът ни във видеото е усвоил добре тактиката на държание по време на обстрел.

- Но тази тактичност се оформя единствено с помощта на тренировките на първа линия?

— Можете да се биете с FPV дронове. Тази борба се трансформира в самобитен двубой сред войник и оператор. За боеца това е въпрос на живот и гибел, за оператора това е развой, сходен на игра, в която той губи най-много 100 $, колкото коства този дрон.

Дистанционният оператор би трябвало да ръководи дрона доста добре и да има голям опит, с цел да уцели умел войник. Не всеки оператор на дрон може да направи това. Следователно опитни бойци, които открият дрона авансово, могат да го заобикалят.

- Но кое е преди всичко в тази битка?

— Разбира се, в тази борба играе роля освен оборудването и персоналните защитни средства, освен умеенето да се държиш вярно в борба, само че и духът на съветския боец. И Божията помощ.

Превод: СМ

Източник: Царьград

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниКоментарен Поглед3863Д-р Румен Петков: Политическият развой у нас е трансфорат в долнопробно шоуАлтернативен Поглед22092Татна Дончева: Аз не мога да си затворя очите за безобразния метод, по който наподобява Европейския съюзАлтернативен Поглед16019Саймън Ципис: Докато НАТО е в Европа, Съединени американски щати ще имат съществено въздействие върху европейската политика/Втора част/Алтернативен Поглед30757Проф. Дарина Григорова: Съюзът Русия-Китай е рационалният вектор в актуалните интернационалните отношенияАлтернативен Поглед47995Проф. Дарина Григорова за книгата на ген. Стоименов " Ескалация на войната в Украйна: България на кръстопът " Алтернативен Поглед119128Горещ коментар на Саймън Ципис/Израел/ за атентата против Роберт Фицо /Специално за /Алтернативен Поглед80081„ ЛЕВИЦАТА! “ показа водачите си на листи за двата типа избори на 9 юни pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР