Увеличаването на способността за противовъздушна отбрана на Украйна беше основната

...
Увеличаването на способността за противовъздушна отбрана на Украйна беше основната
Коментари Харесай

Критична задача пред Украйна е подобряване на противовъздушна отбрана, казаха военните на САЩ

Увеличаването на способността за противовъздушна защита на Украйна беше главната тематика на срещата в петък в немската военна база Рамщайн на десетки страни, които поддържат Киев в битката му против нахлулите съветски сили.

Срещата идва на фона подготвяното от украинската войска контранастъпление против Русия , която окупира част от територията на Украйна .

Генерал Марк Мили - ръководител на Обединения комитет на началник-щабовете на Съединени американски щати, сподели на конференция, че укрепването на системата за противовъздушна защита на Украйна е " сериозната военна задача сега ". По думите му задачата е да се подсигурява, че тя е постоянна.

Противовъздушната защита беше тематиката през целия ден на срещата на Контактната група по защитата на Украйна в Рамщайн.

Министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин сподели, че съдружниците на Киев във формата Рамщайн са уверени, че Украйна се нуждае най-спешно от наземна дарба за противовъздушна защита.

На срещата участваха от представители на към 50 страни, които дават военна помощ на Украйна.

Руското външно министерство отговори на срещата в Рамщайн, като предизвести за " неконтролируема " конкуренция във въоръжаването. Добави, че Москва би трябвало ще построи тактически ракетни качества, в това число на територията на Калининград, която граничи с Полша и Литва , заяви съветската държавна осведомителна организация РИА.

Мили сподели още, че украинската войска продължава да се показва доста добре, а Русия изразходва " забележителна мощ против доста дребна облага " в интензивни боеве в и към източния украински град Бахмут . Руските сили също са засилили безразборния обстрел в Авдиевка и други градове в региона, добави той.

" Русия продължава да заплаща тежко за започнатата от нея война ", сподели Марк Мили. " За разлика от украинските сили, които са мощно стимулирани да се бият за страната си, да се борят за свободата си, демокрацията и метода си на живот, на руснаците им липсва водачество, липсва им воля, моралът е слаб и дисциплината им ерозира. "

Остин удостовери, че Съединените щати възнамеряват да доставят танкове " Ейбрамс " на Германия през идващите седмици, като добави, че украинските бойци ще бъдат подготвени по какъв начин да ги употребяват.

Обучението би трябвало да се организира във боен полигон в Южна Германия и да продължи към 10 седмици. По-рано Пентагонът разгласи, че танковете " Ейбрамс " ще бъдат доставени през есента, само че Остин сподели, че доставката е била ускорена.

Германският министър на защитата Борис Писториус сподели, че отсега нататък немските танкове " Леопард ", развалени във войната, ще бъдат ремонтирани в Полша. Това ще подсигурява бързото им завръщане на фронта, добави той.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР