Продължаваме промяната“ изхвърли изненадващо и безвъзвратно от редиците си в

...
Продължаваме промяната“ изхвърли изненадващо и безвъзвратно от редиците си в
Коментари Харесай

Просто Наско изритан от „Промяната“

„ Продължаваме промяната “ изхвърли изненадващо и окончателно от редиците си в сряда някогашният министър на културата Атанас Атанасов, по-известен като Просто Наско.

Това се случи при представянето на листата за претенденти за общински съветници в родното му Хасково.

 

Бившият министър с съмнително блесналия взор, който е любим на Асен Василев, е отлъчен от групировката и няма да се състезава за общинар на вота за съветници на 23 юни. Припомняме, че до новите избори се стигна след решение на съда, който касира вота от 29 октомври 2023 година поради нарушавания при броенето на бюлетините и отчитането на действителните и недействителните гласове. Съименникът на най-малкия военачалник в страната от Демократична България е изхвърлен освен от водаческото място, което Василев му бе заречен за изключителния локален избор в Хасково, само че и въобще не попада в листата на ПП-ДБ.

 

След година в конспиративност одиозният министър на културата, още веднъж бе налазил в дълбоките води на политиката. Въпреки купищата кавги през късия му министерски мандат, фамозният читалищен деятел, представян като нов национален будител продължаваше да се радва на голямото доверие от своите съпартийци.

Неслучайно от обединението ПП-ДБ в началото го бяха сложили като лидер на своята листа за общински съветници в Хасково, защото е и началник на „ Промяната ” в града.

Тогава ексминистър Наско побърза да се похвали, че подредбата е утвърдена от всички съдружни сътрудници, които единомислещо се съгласили той да е лидер.

 

Изненадващо обаче в сряда Просто Наско завърши с политиката, защото бе изритан от листата, а се приказва и че ще бъде заменен uато началник на ПП-Хасково.

 

Хора от града имат също версия за случилото се, поради предходните му изяви като политик. Атанас Атанасов остави известност с не един и два нелепи гафа в мандата си като министър, само че черешката на тортата бе фамозното му видеоселфи от министерския кабинет на рождения му ден през април, когато навърши 32 години. Тогава, с тип на крепко напушен с трева, Просто Наско си направи селфи и запис, в който в несъответстващо положение и занимателен диалект, благодари на всички, поздравили го за рождения му ден. Месеци по-късно бурните реакции и разногласията дали е бил под въздействието на опиати, не спираха, а опозицията употребява случая да се подиграва на фрагментите на „ Промяната ” нонстоп.

 

За да тушира абсурда, министърът съобщи, че си направил опит – желал да види какъв брой хора ще разясняват странното му видео и занапред нататък всеки петък щял да прави други клипове, в които ще приказва за просвета. Разбира се, не последва нито един клип. След рухването на кабинета на Кирил Петков Атанас Атанасов небрежно бе изпратен в заслужена отмора. Тя очевидно е била много къса, щом година по-късно от Политическа партия още веднъж опряха до него, с цел да довършат битката си с политическата мафия. Твърди се, че представителите на останалите партии в обединението надалеч не били очаровани от новината, че разсмелият цяла България някогашен културен министър ще е отпред на листата за общински съветници.

Анализите им посочили, че Атанасов е последният човек, който може да убеди хората в Хасково, че „ Промяната ” има сили да разбие олигархичния модел, владеещ общината от десетилетия.

 

Преди да нападна общинската власт, Просто Наско побърза да опровергае пикантни клюки за себе си. От негови изявления в обществените мрежи стана ясно, че той се е бракувал с дългогодишната си другарка Яна. А съгласно източници осведомени в Политическа партия го е докарал не Асен Василев, а Ицо Хазарта, с който били другари от години.

Инфо: Уикенд, crimesbg.com

Тагове: Атанас Атанасов Асен Василев ген. Атанас Атанасов Хасково общински съветници ПП-ДБ Кирил Петков Ицо Хазарта
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР