Единствената тенисистка през последните четири години, която е спечелила Ролан

...
Единствената тенисистка през последните четири години, която е спечелила Ролан
Коментари Харесай

Сензацията на деня при дамите: Шампионката от 2021-ва беше надиграна от 74-ата в света още на старта в Париж!

Единствената тенисистка през последните четири години, която е спечелила Ролан Гарос и името ѝ не е Ига Швьонтек, Барбора Крейчикова, претърпя двусетово проваляне още в първия кръг от конкуренцията във френската столица от международната номер 74, Виктория Голубич, с резултат 6:7(3) 4:6. Така чехкинята стана първата от 32-те сложени, сбогувала се с фантазията за купата тази година, а швейцарката ще се изправи против Анастасия Потапова или Камила Рахимова в идващия кръг.

Още в самото начало на срещата някогашната номер 2 показваше съществени недостатъци, в резултат на неналичието на игрова процедура. Грешките в сметката на чехкинята се увеличаваха от ден на ден, за сметка на ветеранката, която играеше по-спокойно. Вследствие на това, Голубич си обезпечи преднина от два пробива в първата половина на сета. След това обаче Крейчикова откри играта си, което ѝ разреши да сътвори поврат и да изравни резултата. В идващите минути шампионката от 2021-ва изглеждаше тази, която играеше по-добре на корта, но швейцарката бе задоволително постоянна, с цел да не разреши да бъде доминирана от по-високо ранкираната си съперничка и по този начин се стигна до тайбрек. По сходство на развиването на сета, Голубич стартира стремително дългия гейм с два минибрейка. Преднината, която тя си обезпечи обаче бе задоволително солидна, с цел да я резервира и по този начин със 7:3 поведе в резултата.

Нестабилността в играта на Крейчикова се завърна във втория сет, за сметка на тази на някогашната номер 35. Това разреши на швейцарката да осъществя ранен пробив, а по-късно тя продължаваше да показва превъзходството си над съперничката ѝ. Въпреки това, международната номер 26 не бе подготвена да отстъпи толкоз елементарно и съумя да изравни резултата в осмия гейм, но още след 4:4 Голубич резервира преднината си, а сега, в който тя трябваше да сервира за мача тя бе безпогрешна и по този начин тя реализира една от най-големите си победи!

Back in the second round ✅

Viktorija Golubic upsets the 2021 Champion.
— Roland-Garros (@rolandgarros)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР