Джордан Томпсън изненада Холгер Руне на ATP 500 надпреварата в

...
Джордан Томпсън изненада Холгер Руне на ATP 500 надпреварата в
Коментари Харесай

Първи поставен зад борда в Куинс: Томпсън преподаде тревен урок на отново недоволния Руне

Джордан Томпсън изненада Холгер Руне на ATP 500 конкуренцията в Куинс. Австралиецът надви някогашния номер 4 в трисетова драма, траяла малко повече от 2 часа и с резултат 4:6 7:6(4) 6:3 се класира за идващия кръг, където ще срещне Анди Мъри или Алексей Попирин.

По-голямата част на първия сет се разви с експресни геймове за сервиращите и къси разигравания, в които и двамата разчитаха най-вече на бързи комбинации. В края на частта обаче играта на двамата тенисисти се раздвижи откъм конспирация. След оспорван девети гейм, в който Томпсън бе покрай това да реализира брейк, то Руне на собствен ред се добра до късмет за пробив, който беше с цената на сетбол и постави сполучлив за себе си завършек на откриващата част.

Първата половина на втората част се разви по метод, сходен на този на първата. Подаванията на двамата продължаваха да бъдат бързи и сполучливи за сервиращите играчи. Постепенно обаче разиграванията ставаха по-дълги, а това се оказа повече по усета на австралиеца, който беше по-солиден от дъното на корта.

При 5:5 международният номер 37 ускори темпото си на игра и разполагаше с два скрити сетбола, единствено че седмият подложен сподели темперамент и не разреши на противника си да сервира за сета. Така се стигна до тайбрек, който стартира обещаващо за по-ниско ранкирания тенисист, откакто той завоюва първите 3 точки. Въпреки ударното си начало, Руне сподели за какво е играчът с най-хубава статистика в тайбреци през сезона и изравни резултата, но нервите на австралиеца бяха задоволително здрави, с цел да удържат на контраатаката на някогашния номер 4 и срещата влезе в решителна част.

Добре стеклите се условия в предходния сет, въодушевиха Томпсън да покаже най-хубавото от себе си в решителната част, като непоставеният тенисист показва мощен сервис и впечатляваща игра от ретур. В първите минути на последния сет любимецът изглеждаше беззащитен в съпоставяне със международния номер 43, което разреши на втората ракета на Австралия да осъществя ранен пробив, а Руне се подхлъна на няколко пъти и се озоваваше редица пъти на земята, което го изнерви съществено и той упрекна положение на корта за развиването на дуела.

Макар и по-късно датчанинът да бе нормализирал играта си, то Томпсън продължаваше да показва тенис на най-високо равнище, допускайки едвам една непредизвикана неточност в хода на частта и се поздрави с една от най-големите си победи и първа такава на трева за годината!

Being one with the grass
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР