Унгарският министър-председател Виктор Орбан, който спечели четвърти мандат по-рано този

...
Унгарският министър-председател Виктор Орбан, който спечели четвърти мандат по-рано този
Коментари Харесай

Орбан се среща с папата утре

Унгарският министър-председател Виктор Орбан, който завоюва четвърти мандат по-рано този месец, ще посети Ватикана в четвъртък, заяви той през днешния ден, представен от Агенция Франс Прес.

" Първото ми публично посещаване след изборите води до Ватикана на следващия ден, с цел да се видя с папа Франциск ", написа националистическият водач във Facebook.

Управляващата партия " Фидес " на Орбан завоюва повече от две трети от всички места в Народното събрание на парламентарните избори на 3 април. Това означи следващата безапелационна победа, макар че опозицията се сплоти, с цел да се опита да в профил Орбан, който ръководи страната-членка на Европейски Съюз със здрава ръка от 2010 година насам.

Първите визити на Орбан след трите му предходни изборни победи постоянно са били в Полша, само че в последно време двамата съдружници заемат разнообразни позиции във връзка с съветската инвазия в Украйна, като Варшава поддържа Киев, до момента в който Будапеща заема по-неутрална позиция.

През септември предходната година папа Франциск се срещна с антимиграционния министър председател по време на посещаване в централноевропейската страна, в което прикани за по-голяма неприкритост, преди да се насочи на четиридневна обиколка в Словакия.

Папата, който закри Международния евхаристичен конгрес в Будапеща, постоянно е призовавал да се помогне на маргинализираните и на хората от всички религии, бягащи от войната и бедността.

За разлика от него Орбан, който е калвинист, се изявява като бранител на " християнска Европа " от имигрантите.

Медиите и политическите фигури, подкрепящи Орбан, нарекоха Франциск " антихристиянски " поради настроенията му в поддръжка на бежанците.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР