Издирват британски състезател по каяк, който е в неизвестност след

...
Издирват британски състезател по каяк, който е в неизвестност след
Коментари Харесай

Рекордьор в спускането с каяк изчезна в река в Швейцария

Издирват английски играч по каяк, който е в неопределеност след случай в река Мелеца в Швейцария.

" 29-годишният Брен Ортън е управлявал каяка с група покрай швейцарско-италианската граница, когато попаднал в клопката на водите и не изплувал още веднъж “, се споделя в изказване.

„ Властите и приятелите на Ортън неуморно не престават напъните си за издирването му. Към този миг мъжът се счита за липсващ. Молим всички да уважат персоналното пространство на фамилията и приятелите на Брен в този сложен миг, като се въздържат от спекулации за случая “, се показва още в изказването, представено от БТВ.

Преди два дни околните на състезателя споделят, че се опасяват от най-лошото, само че към момента се надяват на най-хубавото.

Мъжът е липсващ предишния четвъртък в 14:45 часа локално време. Няма нова информация към издирането му.

То все още е несполучливо, само че към момента продължава. Започнало е неотложно след случая и включва мполицейски чиновници, спасители от Службата за спешна помощ и чиновници на REGA – службата за Спешна помощ на Швейцария. В акцията се включват и спасители от Съединени американски щати.

Издирването на Ортън продължава в устието на река Магия, на която Мелеца е приток, и в езерото Лаго Маджоре.

Бен Ортън е карал каяк в някои от най-отдалечените и рискови места в света и през 2018 година слага английския връх за най-дългото рухване на каяк – от 39 метра, в мексиканския водопад Big Banana. Тогава той влиза във фокуса на интернационалните заглавия. С невероятния си триумф той стига до второ място в листата на международните върхове.

„ На всеки няколко години наподобява губим другар в нашия спорт. Всяка загуба е тежка, а тази прорязва надълбоко “, написа някогашният играч по каяк Джеймс Рийвс във Facebook.

„ Брен Ортън беше необикновено човешко създание. От тийнейджърските му години неговата топла усмивка и другарски темперамент блестяха толкоз блестящо, колкото и уменията му в каяка… Имах привилегията да напътвам за малко Брен в ранните му години и по-късно гледах със благоговение по какъв начин той се издига до един от най-великите каякари “, сподели още той.

Ортън има десетки хиляди почитатели в Инстаграм. Там той демонстрира спиращи дъха фотоси. Състезателят се спуска по най-тесните реки с висока скорост – макар мощните течения и скалите от двете страни.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР