С ужас дочух крещене с тежък източен бг диалект да

...
С ужас дочух крещене с тежък източен бг диалект да
Коментари Харесай

Кан на 90-арските звезди, а Саня Борисова НЕ е била на фестивала с филм

С смут дочух крещене с тежък източен бг акцент да се носи край мен и да отеква навсякъде в близост поради каменните подове в Двореца на фестивалите, а след това около мен профуча модифицирана жена в немодна алена рокля, несъответстваща тутакси и деловия жанр на всички останали.

Хората бяха шашнати от това. Постепенно разпознах „ брадърката ” Нора Недкова, която викаше на някаква своя позната по телефона и търчеше да я вземе от някъде. Изненадах се, тъй като знам, че тя няма нито акредитация, нито предложения, няма работа в Двореца, виси пред Мариот да чака звезди, които влизат и излизат оттова. Правят си компания с неизвестно за какво известните в соц.мрежите „ Пиленца от Монако ”, които също като Нора са от Варна, или най-малко това е най-близкият до тях областен град.

По-късно вечерта видях клип на моя позната, от който разбрах какво най-вероятно е отвело Нора Недкова и други българки в една от дребните зали под тавана на Двореца, които за разлика от значимите са без имена и побират по двадесетина – тридесет души. В тях не се прожектират филми от фестивала. А се вършат търговски прожекции. За каквито всеки би могъл да ги наеме. Та там се е провела прожекция на кино лентата на Саня Борисова. Хубаво момиче от Видин, което брачният партньор й Ники Илиев се опита да трансформира в актриса, а тя е съумяла да се опитва даже за режисьор. Нещо за секса е заглавието....



Моите почетения, на да се твърди, че тя е взела участие, показвала филм и така нататък на фестивала в Кан, най-меко казано е сулно пресилено (според известната смешка на Марк Твен, който писали починал, пък той им отвръща напълно жив).

Кой в действителност беше и се появи в Кан на фестивала?

Това 77-о издание беше на звездите от 90-те години.

С първи филми се появиха Деми Мур (Субстанцията) и Кевин Костнър(Хоризонт: Американска сага). С нови пристигнаха Никълъс Кейдж (Сърфистът) и Ума Търман, която пък си партнираше с Ричард Гиър (О, Канада, разгласен за провал). Преди 30 години те бяха най-големите звезди в киното и в целия шоубизнес. Сега никой от тях не получи премия от журито или изключително утвърждение от рецензията, само че им се обърна уместно внимание с почитание, което си е същинско самопризнание.



С номинация за Сезар при дебюта й през 1993 година, около майка си Катрин Деньов, в този тим с някаква доза правота можем да сложим и Киара Масторяни. И тя се появи в

Кан с основна роля в състезанието във филм, отдаден на татко й и с майка си в поддържаща роля – Марчело мой.

Посветен на 100-годишнината на Мастрояни.

Според интернационалните критици и членове на Европейската кино академия, с които говорихме, срлучаят на Киара е в жанр „ Природата си почива ”. Филмът е прелестен и от него разбираме забавни неща за същинския живот на легендите, като да вземем за пример сложното им комшийство в прелестна кооперация на авеню Фош в най-скъпия парижки 16-и регион с Мария Калас, чиито репетции слушали с уши, прилепени за фигуралния паркет. Ще се гледа и в България на фестивала Синелибри, въпреки да бе запазен за Киномания с посещение на участващата в него в ролята също на себе си италианска легенда СтефАния Сандрели.

Борис Ангелов

Спецпратеник на 19’, Кан

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР