Ужасно земетресение удари Босна и Херцеговина, като трусът бе усетен

...
Ужасно земетресение удари Босна и Херцеговина, като трусът бе усетен
Коментари Харесай

Ужасно земетресение в Босна и Херцеговина, усетиха го в Скопие

Ужасно земетресение удари Босна и Херцеговина, като трусът бе усетен на 400 км от епицентъра – чак в  Белград, Загреб и Скопие. Най-малко един човек е умрял, има ранени. Материалните вреди са големи, съобщи Българска телеграфна агенция.

Трусът е станал през нощта. Според Европейския сеизмологичен център е бил със мощ от 5,7 по Рихтер. Според българския Национален институт по геофизика, геодезия и география силата е била 6 по Рихтер. Епицентърът е бил на съвсем 38 км от град Требине, на 42 км югоизточно от Мостар и на 16 км източно от град Столац.

28-годишна жена е била тежко ранена в Столац от канара, паднала върху къщата й вследствие на труса, съобщи Българска телеграфна агенция. Тя е умряла в болничното заведение в град Мостар. Сред ранените са и членове на фамилията на жертвата.

Стени са рухнали в Столац, Любине и Мостар. По някои здания има и пукнатини.

Предишното огромно земетресение на Балканите беше на 29 декември 2020 година в Петриня покрай Загреб, като тогава починаха 7 души, а стотици здания бяха разрушени, напомнят организациите. През март 2020 година Загреб бе разтресен от трус с магнитуд 5,3, който нанесе съществени вреди. През ноември 2019 година над 50 души починаха при трус в Албания с магнитуд 6,4, а хиляди хора останаха без дом тогава.  

През ноември 2019 година над 50 души починаха в Албания при земетресение с магнитуд 6,4 по Рихтер. Хиляди останаха без дом.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР